Evert: Kod igrača iz ratnih područja ima važnijih stvari od tenisa

Izvor: B92, 14.Mar.2022, 17:18

Evert: Kod igrača iz ratnih područja ima važnijih stvari od tenisa

Kris Evert, nekada najbolja teniserka sveta, kaže da će Danilu Medvedevu biti jako teško da igra zbog svega što se dešava u Ukrajini.

Amerikanka je u komentaru za Eurosport poručila kako su vojne operacije u tom delu Evrope težak teret za sve igrače koji dolaze iz tog regiona.

"Saosećam sa bilo kojim igračem ili igračicom iz tog dela sveta, koji potiču odatle, bilo da se radi o Rusiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajini ili Belorusiji. Igračima je teško da nose taj teret dok pokušavaju da se takmiče. Da biste igrali na najvišem nivou, morate da se fokusirate na svoj tenis, a to ovde nije slučaj. Otuda, moramo da razumemo ako neko od njih ne bude igrao kako su navikli, ima sada toliko važnijih stvari u njihovim životinja od običnog teniskog meča", kaže Kris.

Posebno će pod lupom biti novi broj jedan, Rus Danil Medvedev.

"Mislim da posle svega što je uradio zaslužuje da bude broj jedan. On je šampion. Navikao je da pobeđuje u velikim mečevima na velikoj sceni. Njegova igra se toliko razvila da je sada jako teško pronaći bilo kakvu slabost u njoj", zaključila je Kris Evert.

Medvedev od 19 časova po srednjeevropskom vremenu igra u trećoj rundi Mastersa u Indijan Velsu protiv Gaela Monfisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.