Evert: Alkaras će imati dvocifren broj slemova

Izvor: B92, 06.Apr.2022, 14:19

Evert: Alkaras će imati dvocifren broj slemova

Kris Evert, bivša broj jedan svetskog tenisa, vidi mnoge sličnosti između Rafaela Nadala i Karlosa Alkarasa.

Mladi Španac je proteklog vikenda osvojio Masters u Majamiju i Evertova je, kao i mnogi drugi stručnjaci, mišljenja da momka iz Murisije čeka lepa karijera.

"Kada je Alkaras izgubio od Nadala u Indijan Velsu, sećam se da je Rafa o njemu rekao kako je skroman, ali i snažan i strastven >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << igrač. Posle svih tih superlativa rekla sam sebi, 'čekaj, pa on pričao o samom sebi'. I otuda je jasno zašto podseća na Nadala, jer i on ima asve te kvalitete kao što su skromnost, strasti i uz sav taj fizički pristup igri i kretanje, rekla bih da nema slabosti", kaže Evert.

I ona je optimista po pitanju toga šta će Alkaras ostvariti u karijeri.

"Ima sve što je neophodno, znam da ću zvučati kao ostali kada kažem da će osvojiti mnogo grend slemova. Mislim da će imati dvocifren broj slemova i biti broj jedan. Nema šta da ga zaustavi", dodala je Amerikanka.

Momak iz El Palmara je na korak do ulaska u Top 10 na ATP listi.

"Svi veliki šampioni imali su tu igračku dugovečnost. Poput Federera. Nadala, Martine Navratilove, Štefi Graf. Svi su imali tu veru i rekla bih i inat da traju, tako da ne očekujem ništa manje. To su one glavne, ali ne tako vidljive odlike šampiona", zaključila je Evert.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.