Ešli Barti: Teško je boriti se sa neizvesnošću

Izvor: RTS, 25.Apr.2020, 18:12

Ešli Barti: Teško je boriti se sa neizvesnošću

Najbolja teniserka sveta Ešli Barti izolaciju provodi u Brizbejnu i ističe da joj je teško da održi visok intenzitet treninga dok je sezona na pauzi zbog pandemije koronavirusa. Ipak se nada da će se vratiti svom nivou igre kada dođe vreme za mečeve.
Zbog prekida teniske sezone Bartijeva nije mogla da brani titulu na turniru u Majamiju zahvaljujući >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kojoj se prošle godine probila među najboljih deset na svetu, a posebno ističe da su svi teniseri opterećeni neizvesnošću hoće li se i kako sezona nastaviti u trenutno najavljenom terninu sredinom jula.

„Sedenje i čekanje, ovo je zaista bizarno. Spremate se za sezonu na tvrdoj podlozi, a onda ste odjednom u avionu i vraćate se u Australiju. Za sve je drugačije. Za tenisere postoji ta neizvesnost. Nama je potrebno da u celom svetu bude sve u redu pre nego što se sezona nastavi. Domaća prvenstva imaju šansu da ponovo budu pokrenuta, ali za globalni sport je jedinstvena situacija ovog držanja šablona.", istakla je Bartijeva za „Sandej Herald San".
Aktuelna šampionka Rolan Garosa, koji je pomeren za kraj septembra i početak oktobra, istakla je da nije jednostavno održati formu u novonastalim uslovima.
„Problematično je trenirati istim intenzitetom kao uvek. Jasno je da još ne znamo kada ćemo ponovo početi da igramo. Sada se sve svodi da se spremamo za to, a kada dobijemo priliku da zaigramo samo treba da se pritisne prekidač i odatle krene."
Posebno je naglasila da je u stalnom kontaktu sa ostalim teniserkama i da je uprkos okolnostima, ovo odlično vreme da se posvetimo prijatenjima i porodici.
„Sa svim tim devojkama imam zaista dobar odnos i dobre smo prijateljice na ličnom nivou. Pričamo o tome šta nas čeka i sve pokušavamo da dobijemo neke nove informacije. Svi smo morali da se prilagodimo, ali imamo sreću da je ovo vreme kada možemo da cenimo te male stvari u životu, a to su zdravlje i porodica.", zaključila je Australijanka.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.