Egzibicioni meč u Inđiji: Parastonoteniseri Banja Luke i Novog Sada ukrstili rekete

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Sep.2020, 17:07

Egzibicioni meč u Inđiji: Parastonoteniseri Banja Luke i Novog Sada ukrstili rekete

U Inđiji je danas održan egzibicioni meč u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom, koji je organizovan kao završni korak u realizaciji projekta "Socijalna integracija kroz parasport - Parainspired ".

U egzibicionom meču rekete su ukrstili parasportisti iz Banja Luke i Novog Sada, a događaj je pratio i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Projekat "Socijalna integracija kroz parasport - Parainspired >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << " finansiran je sredstvima Evropske unije u okviru IPA II Programa prekogranične saradnje Srbija-Bosna i Hercegovina.

Vrednost projekta je 263.000 evra, a učešće Evropske unije je 224.000 evra. Partneri u realizaciji projekta su Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, Opština Inđija i Fond evropski poslovi, a nosilac projekta je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

Ističući da su benefiti ovog projekta višestruki, Batez je tom prilikom napomenuo da samo donacija u opremi, kroz koju se pomaže razvoj sporta invalida, vredi 74.000 evra.

"Dobili smo kombi koji je prilagođen osobama sa invaliditetom, 10 invalidskih kolica, pet stolova za stoni tenis sa kompletnom opremom, kao i različite sportske rekvizite koji su podeljeni na teritoriji celog Srema", naveo je pokrajinski sekretar.

On je dodao da je urađeno istraživanje o tome koje su potrebe osoba sa invaliditetom u Sremu i BiH u oblasti sporta, kao i da je održan niz edukacija sportskih stručnjaka za rad sa osobama sa invaliditetom i objavljene stručne publikacije u vezi sa tim projektom.

Reprezentativac iz BIH, Haris Sibinović rekao je da je zahvalan na pozivu za meč, te da se posebno raduje susretu sa Borislavom Perić Ranković i Mitrom Palikućom, reprezentativcima Srbije, okićenim olimpijskim odličjima u para stonom tenisu.

Proslavljena šampionka u para stonom tenisu Borislava Perić Ranković posebno je naglasila da je vrednost ovog projekta u tome što osobe sa invaliditetom pokreće da se bave sportom.

Predstavnik Opštine Inđija Marko Gašić, koji je ujedno i član projektnog tima, kazao je da će dobijena sportska oprema i rekviziti doprineti unapređenju sportske aktivnosti osoba sa invaliditetom, te da će se iz opštinskih budžetskih sredstava i u narednom periodu podsticati para sport.

Sledećeg vikenda u Sarajevu se organizuje egzibicioni meč u para disciplini sedeće odbojke i time se završava realizacija projekta "Socijalna integracija kroz parasport - Parainspired ".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Parastonoteniseri iz BiH i Srbije igrali egzibicioni meč u Inđiji

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Sep.2020, 16:54

U Inđiji (Srbija) je održan egzibicioni meč u parastonom tenisu, na kojem su učestvovali parasportisti iz BiH i Srbije, a u okviru Projekta "Socijalna integracija kroz parasport - Parainspired".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.