EVO KO JE KARLOS ALKARAZ: Pobedio je NOLETA na VIMBLDONU, voli lepu TENISERKU MARIJU, a ovo niste znali o njemu

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jul.2023, 16:10

EVO KO JE KARLOS ALKARAZ: Pobedio je NOLETA na VIMBLDONU, voli lepu TENISERKU MARIJU, a ovo niste znali o njemu

Trenutno je prvi reket sveta i važi za najveću nadu "belog sporta", a privatno je opušteni dvadesetogodišnjak

Teniser Karlos Alkaraz pobedio je najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića u finalu Vimbldona. Mnogi nisu očekivali ovakav presedan, ali dvadesetogodišnji teniser je slavio sa 3:2 (1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4).

Mladi Alaraz je osvojio je svoj drugi Grend slem i pokazao da će biti najveća zvezda svetskog tenisa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u narednih deset do 15 godina. Trenutno je prvi reket sveta i važi za najveću nadu "belog sporta". Fantastični rezultati govore o njegovom profesionalnom životu, ali ko je Karlos Alkaraz zaista?

Karlos Alkaraz je rođen 5. maja 2003. godine u El Palmaru, selu nadomak Mursije. Svoju sjajnu karijeru započeo je 2018. godine, a još kao junior skretao je pažnju na sebe - u španskim medijima bi se katkad pojavljivali naslovi: "Rođen je novi Nadal".

Alkaraz je jedini igrač u istoriji koji je pobedio legende Nadala i Đokovića na istom turniru na šljaci. Za neverovatne uspehe verovatno je najviše zaslužan njegov otac, Karlos Alkaraz Gonzalez, u čijoj je akademiji počeo da trenira tenis kao dečak. Pored njega, veoma je zaslužan i proslavljeni bivši španski teniser Huan Karlos Ferera, koji je njegov trener od 2018. godine.

Alkaraz je osvojio jedanaest ATP titula u singlu, uključujući i US Open 2022. godine i četiri titule iz Masters 1000 serije. Osvajanjem US Opena, Alkaraz je postao najmlađi teniser koji je zauzeo prvo mesto na ATP rang listi.

Tada je imao svega 19 godina, 4 meseca i 6 dana i bio je prvi tinejdžer u Open eri koji je zagospodario rang listom.

Nema sumnje da ga čeka velika budućnost u "belom sportu", a već je izjavio da bi voleo da obori neke Đokovićeve rekorde poput onog o broju provedenih nedelja na prvom mestu ATP liste, kao i po broju osvojenih grend slemova.

Novak je nakon završenog meča pohvalio svog ruvala rekavši da on ima u svojoj igri pomalo od njega, pomalo od Rodžera Federera i pomalo od Rafe Nadala. Međutim, mladom momku se i nije dopalo takvo poređenje, jer smatra da je on Karlos Alkaraz, a ne novi Nadal, Đoković ili Federer.

Karlos ima još tri brata: najstariji je Alvaro, a najmlađi Haime koji ima tek 12 godina, dok je između njih po starosnoj dobi Serhio. I dok svaki od trojice braća ima svoje životne puteve, najinteresantniji španskoj javnosti je najmlađi Haime za koga smatraju da je najtalentovaniji za tenis.

A post shared by Carlos Alcaraz Garfia (@carlitosalcarazz)

Što se tiče privatnog života ovog uspešnog sportiste, jednom prilikom za Vog je ispričao da 18 meseci nije imao devojku, te je morao da poseti i psihologa:

- To je komplikovano kad nikad niste u istom mestu. Teško je naći osobu koja će deliti stvari sa vama ako ste uvek u drugom kraju planete - rekao je Alkaraz tada, a onda se desio preokret.

Mladom Špancu srce je osvojila prelepa koleginica Marija Gonzales Himenez, koja je ujedno i njegov vatreni navijač. Ona ima 23 godine i Karlosova je prijateljica iz detinjstva. Odrasli su u istom gradu, a ljubav se kasnije prirodno desila.

A post shared by MARIA GONZALEZ (@mariaaagimenezz)

Marija je takođe rodom iz Mursije i na svom Instagram profilu redovno deli fotografije i snimke sa teniskog terena, a obožava i ples i igra za Teniski klub Mursija, mada nije uspešna koliko i njen partner u sportu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.