Izvor: Nezavisne Novine, 29.Sep.2017, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džumhurova bajka još traje: Damir srušio i Zvereva

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur (40. na ATP listi) plasirao se u polufinale 731.000 dolara vrijednog turnira iz serije 250 u kineskom Šenzenu.

Džumhur je u četvrtfinalu stigao do jedne od najvećih pobjeda u karijeri. Sa 2:0 u setovima je savladao prvog nosioca turnira i trenutno četvrtog igrača svijeta, Nijemca Aleksandera Zvereva. Nakon novog uspjeha i sedme vezene pobjede na ATP Turu, Džumhur će zabilježiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << novi skok na ATP rang listi.

Džumhur je vrhunski odigrao prvi set. Iako je prvi nosilac turnira došao do prvog brejka, uslijedila je Džumijeva serija od dva uzastopna brejka koja su dovela bh. tenisera do prvog seta (6:3).

Mladi Nijemac je u drugom setu krenuo silovito. Poveo je sa 4:1, ali Damir koji igra najbolji tenis života se vratio u igru nakon što je ponovo oduzeo servis protivnika i onda odservirao za 4:4. Nakon što je Zverev poveo sa 5:4 zatražio je medicinski tajmaut, te imao tri vezane set lopte, ali sve to uspio da spasi prvi bh. reket i tako poravna na 5:5.

To je bila prekretnica meča, jer je Džumi odmah napravio novi brejk za 6:5. Uslijedio je siguran servis za velikih 2:0 u setovima protiv jednog od najboljih igrača svijeta.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.