Dušan položio prvi test, sad ga čeka Čung

Izvor: Mondo, 09.Mar.2018, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dušan položio prvi test, sad ga čeka Čung

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo mastersa u Indijan Velsu, gde će igrati sa teniserom koji je izbacio Novaka Đokovića sa Australijan Opena

Foto: MN Press

Dušan Lajović  pobedom je startovao na prvom mastersu sezone u Indijan Velsu.

Srpski teniser je u prvoj rundi takmičenja pobedio Slovaka Lukaša Lacka rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:4.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Lajović, 91. teniser sveta, u prvom delu igre bio je dominantniji od rivala, a posle neiskorišćene brejk lopte u drugom gemu, ispravio je grešku u sedmom i stigao do prednosti koju je očuvao.

U drugom setu vodila se za nijasnu neizvesnija borba. Opet je srpski igrač prvi stigao do vođstva (1:0), ali je Lacko nedugo potom vratio brejk – 2:2. Po istom receptu oduzeo je servis rivalu u sedmom gemu, a onda u desetom iskoristio prvu meč loptu za plasman u drugo kolo prvog mastersa u sezoni.

Lajović je tako izjednačio rezultat u međusobnim duelima protiv 103. igrača sveta Lacka na 1:1, nakon što je Slovak bio bolji na mastersu u Madridu pre četiri godine.

Naredni rival srpskog tenisera u Indija Velsu biće 26. igrač sveta, Hjeon Čung iz Južne Koreje, koji je u osmini finala Australijan Opena izbacio Novaka Đokovića.

Lajović nikada ranije nije igrao sa Čungom, koji je 23. nosilac u Indijan Velsu.

Dušan Lajović na prvom mastersu sezone brani četvrto kolo, u kojem ga je prošle sezone eliminisao Pablo Karenjo Busta. Njemu je to i najbolji rezultat ostvaren u Kaliforniji u karijeri.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.