Izvor: Piplmetar.rs, 04.Jul.2023, 00:31

Dušan Lajović posle poraza od anonimnog Britanca: „Iskreno, ne mogu da kažem da sam razočaran“

Naš teniser je takmičenje na Vimbldonu završio već u prvom kolu

Foto: Tanjug/AP


Dušan Lajović završio je svoje učešće na ovogodišnjem Vimbldonu. Bolji od srpskog tenisera u prvom kolu bio je domaći  teniser Jana Čolinskog 3:1 (5:7, 7:6, 6:2, 6:2).
Ovo mu je peti vezani poraz.
Nakon meča rekao je da nije razočaran, jer je i pored određenih problema >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << uspeo da do kraja ostane na terenu.
Iskreno, ne mogu da kažem da sam razočaran jer sam uspeo da odigram ceo meč. Bio sam tri nedelje u krevetu, imao sam boginje koje sam dobio u Parizu, i nakon toga sam imao manje od dve nedelje da se pripremim. Dao sam sve od sebe da dovedem telo u red, ali posle takve bolesti i tako malo vremena za Grend slem, mislim da nije dovoljno vremena da se spremim. Igrao sam i dve egzibicije da vidim taj neki igrački stres i pritisak kako će reagovati na telo, odigrao sam dobro, ali ti mečevi su bili 1h15min, tako da sam maksimalno uspeo na terenu da fizički izdržim na treninzima je sat i po, što je jako malo i nije dovoljno za Grend slem. Igrački sam se dobro osećao, šteta mi je za drugi set, možda da sam ga dobio nekim adrenalinom možda bi on malo pao i možda bih imao šansu da pobedim, ali, sa druge strane, bio sam svestan da ne znam koji mi je limit fizički jer nisam bio u situaciju da dolazim na Grend slem ne znajući da li mogu da izdržim meč. U neku ruku je dobra stvar što sam uspeo da odigram do kraja jer nije bilo nikakvih koraka unazad nakon oporavka od boginja, rekli su mi da nije ta bolest baš naivna i izboriti se sa tim i krenuti ponovo fizičku aktivnost. Za sada sve ide okej. Kraj drugog seta sam osećao da nemam dovoljno tonusa u mišićima da se izbacim na servis, da eksplozivno krenem na loptu i to se jako brzo odrazilo na igru – izjavio je Dušan Lajović
Pored Lajovića, još jedan srpski igrač je takmičenje okončao u 1. kolu. Bolji od Miomira Kecmanovića bio je Dijego Švarcman. Argentinac je trijumfovao sa 3:0 u setovima (6:0,6:3,6:4)
(Telegraf.rs)


Video: Lajović: Mislio sam da neću izdržati fizički ali sam smogao snage i publika mi je mnogo pomogla

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Sport

Video dana

Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.