Dolonc kroz dramu do druge runde Australijan opena

Izvor: Blic, 14.Jan.2013, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dolonc kroz dramu do druge runde Australijan opena

Srpska teniserka Vesna Dolonc je posle velike drame uspela da prebrodi prvo kolo Australijan opena, pobedivši domaću takmičarku Oliviju Rogovsku sa 5:7, 7:5, 8:6.

Dolonc, koja je briljirala u kvalifikacijama, imala je problema na startu meča sa 116. igračicom sveta, a iako je zaostatak od 3:1 uspela da nadoknadi, izgubila je gem u kome je servirala za odlazak u taj-brejk.

Ipak, nije se dala Doloncova, strpljivo je čekala svoju šansu u drugoj deonici i, kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ju je izgradila, za vođstvo od 6:5 na servise suparnice, nije propustila da se izbori za treći set.

No, u njemu je isprva sve bilo kako je Australijanka priželjkivala. Za tili čas je Rogovoska stigla do 3:0, no Dolonc se nije predavala ni kada je semafor pokazivao 4:1. Korak po korak, nadoknađivala je propušteno, uspela da uz brejk dođe do izjednačenja, a onda da pri rezultatu 6:6 osvoji gem na servis suparnice, te da u narednom izbori veliki trijumf.

Njena naredna suparnica biće 11. nosilac, Marion Bartoli iz Francuske, koja je sa 6:2, 6:4 pobedila Anabel Medinu Gariges iz Španije.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.