Đokovićev raj i Nadalov košmar

Izvor: Politika, 24.Mar.2015, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đokovićev raj i Nadalov košmar

Naš teniser igra za svoj peti trofej u Majamiju, na turniru koji španski as još nije osvojio. – Šansa za treću „duplu krunu”

Majami – Đokovićev raj i Nadalov košmar! Tako bi mogao da se najavi drugi masters u sezoni, iz ugla dvojice prvih nosilaca. Vodeći teniser na svetskoj ATP listi već ima četiri titule na ovom turniru, dok se španski as još nije radovao: ima četiri poraza u finalu, dva od Đokovića.

Turnir koji je počeo juče >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << (naš najbolji teniser igra tek za vikend) okupio je najbolje iz svetskog vrha, izuzev Rodžera Federera, koji je, posle poraza od Đokovića u finalu „Indijan Velsa”, želeo da uzme predah, da bi se što bolje spremio za napornu sezonu na šljaci.

Posle 50. titule u karijeri, Đoković će pokušati da dođe do svoje treće „duple krune” na otvaranju masters sezone. Samo Federer i on su po dva puta u istoj godini osvajali oba američka turnira, kojima se otvara sezona u klasi „1000” („Indijan Vels” i „Majami”) – švajcarski igrač 2005. i 2006, a naš 2011. i 2014. Andre Agasi je rekorder „Majamija” sa šest pehara, ali je samo jednom u istoj godini osvojio i „Indijan Vels”. Naš najbolji teniser je i najmlađi pobednik „Majamija”, u kojem je prvi put slavio 2007, kada je imao 19 godina i 316 dana.

Đoković je u prošlogodišnjem finalu savladao Nadala sa 6:3, 6:3. On je, kao i svi nosioci, slobodan u prvom kolu, a u drugom će se sresti sa pobednikom meča Kližan (Slovačka) – Lorenci (Italija). Taj susret će se igrati u ranim jutarnjim satima u nedelju (po srednjeevropskom vremenu). Žreb je takav da do polufinala ne može da igra sa Nadalom (2. nosilac) i Marejom (3), koji bi se sreli u borbi za plasman u finale, ukoliko prebrode sve prepreke.

Viktor Troicki je slobodan u prvom kolu, a u drugom igra protiv boljeg iz duela Markos Bagdatis (Kipar) – Simone Boleli (Italija). Dušan Lajović za početak igra protiv igrača iz kvalifikacija, a ukoliko pobedi, „ide” na Francuza Gaela Monfisa.

Portugalac Huan Martin del Potro će pokušati da se vrati u svetski teniski vrh, posle još jedne duge pauze zbog povrede.

U ženskoj konkurenciji favorit je, po običaju, Serena Vilijams, koja je ovde osvojila sedam titula. Najveći rivali bi trebalo da joj budu Marija Šarapova, Simona Halep i Karolina Voznjacki. Najveće ambicije imaju i Ana Ivanović (u drugom kolu protiv bolje iz meča u kojem se sastaju Monika Puig i igračica iz kvalifikacija) i Jelena Janković (rival joj je pobednica duela Soler-Spinoza – Azarenka). Jankovićeva je u Indijan Velsu, gde je stigla do polufinala, nagovestila da može mnogo. Bojana Jovanovski „ide” na Nemicu Monu Bartel, a Aleksandra Krunić na Amerikanku Medison Brengl.

A. M.

objavljeno: 25.03.2015
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.