Đoković poražen u Monte Karlu

Izvor: Danas, 13.Apr.2016, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković poražen u Monte Karlu

Češki teniser Jirži Veseli, koji do sada nije uspeo da uzme nijedan set igračima koji su u top-deset, pobedio je najboljeg igrača sveta Novaka Đokovića (6:2, 2:6, 6:4) na startu turnira u Monte Karlu. Od samog početka Čeh je mučio Đokovića a u trećem setu imao je tri meč lopte, od kojih je drugu na svoj servis i iskoristio za najveći uspeh u karijeri.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << />
                 

Dvadesetdvogodišnji Čeh trenutno zauzima 55. mesto na ATP listi, a od početka ove sezone ispadao je u prvim kolima svih većih turnira gubeći od mnogo slabijih igrača. Prvi bolji rezultat imao je neposredno pre Monte Karla u Maroku gde je stigao do polufinalu u kome ga je zaustavio Borna Ćorić. Veseli je sigurno ušao u meč, odlično servirao, pogađao drop šotove i uspeo da prvi dođe do brejk lopte pri rezultatu 3:3 u prvom setu, ali je nije iskoristio. Sledeću šansu za brejk Čeh nije propustio i na kraju je dobio prvi set rezultatom 6:4. Za Veselog to je bio prvi set koji je dobio protiv jednog od igrača iz top-deset, za Đokovića jedan od retkih u kojima je uzeo samo dva poena na protivnikov servis i nije imao brejk.

U drugom setu Đoković dolazi do prvog brejka u meču i to posle 65 minuta igre za vođstvo od 4:2 i rutinski izjednačava protiv Čeha. Očekivalo se da će srpski teniser brzo privesti meč kraju ali Veseli pravi brejk odmah na početku trećeg seta, pokazujući da ne pomišlja na predaju. Pri vođstvu 3:1 za češkog tenisera postaje jasno da bi moglo uslediti i najveće iznenađenje turnira. Novak Đoković je uspeo da spase jednu meč loptu, a onda je Čeh imao dve vezane meč lopte na svoj servis za najveću pobedu karijere, što je i iskoristio.

Osim turnira u Dubaiju, sa koga se povukao, prvi reket sveta osvojio je devet od poslednjih deset takmičenja. Ovo je bio tek drugi Đokovićev poraz od početka sezone, i njegovo najranije ispadanje sa ATP turnira u poslednje tri godine. Poslednji put Đoković je ovako rano završio takmičenje u Madridu kada ga je pobedio Grigor Dimitrov.

Postala je svojevrsna tradicija da Đoković je nekoliko poslednjih godina obično po jedan turnir u sezoni na zemljanim terenima "žrtvuje", odnosno ne igra samu završnicu. Obično se to odnosilo na Rim ili Madrid koji su na programu neposredno pre Rolan Garosa, pa je to tumačeno kao Novakova priprema za jedini grend slem turnir koji nije osvojio.

DŽumhur izbacio Berdiha

Bosanskohercegovački teniser Damir DŽumhur pobedio je sedmog igrača sveta Tomasa Berdiha (6:4, 6:7, 6:3). Sarajliju u sledećem susretu očekuje Raonić, koji ga je zaustavio na turniru u Majamiju, gde je neočekivano dobio pažnju javnosti nakon što mu je Nadal predao meč i pošto je potom pobedio Kukuškina.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Veseli: Nadao sam se da ću osvojiti bar gem

Izvor: B92, 13.Apr.2016

Češki teniser Jirži Veseli rekao je da nije verovao da može da pobedi najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića na Mastersu u Monte Karlu. "Veoma sam srećan. Ovo je neverovatno dostignuće", rekao je Veseli.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.