Đoković osvojio Peking

Izvor: Studio B, 07.Okt.2012, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković osvojio Peking

Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je ATP trurnir u Pekingu, treći put u tri nastupa na Otvorenom prvenstvu Kine.

Đoković je u finalu savladao Francuza Žo-Vilfreda Congu u dva seta, sa 7:6(4), 6:2 posle 100 minuta borbe, i osvojio 32. titulu karijeri.

Novak je četvrtom titulom u sezoni osvojio 500 ATP poena i smanjio zaostatak za prvim reketom sveta Rodžerom Federerom na manje od 1.000 poena.

Đoković je odlično servirao >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << (69% prvi, 63% drugi servis), i odlično branio brejk šanse rivala (5/6). Sledeći turnir na kojem će Đoković igrati je Masters u Šangaju koji će televiziji B92 takođe prenositi od ponedeljka.

Novak je slobodan u prvoj rundi, a u drugoj će mu rival biti bolji iz duela Pabla Anduhara i Grigora Dimitrova. Slobodan na otvaranju biće i Janko Tipsarević koji će u drugom kolu čekati pobednika meča u kojem se sastaju Viktor Troicki i Mihail Južnji.

Prva četiri gema nisu donela brejk, ali je Conga bio mnogo biliži tom od Novaka, imao je tri šanse, ali je Srbin spasao sve tri. Francuz je delovao mnogo sigurnije na servis, što pokazuje i činjenica da mu Đoković ni jednom nije zapretio oduzimanjem istog.

U petom gemu Conga je dočekao svoju šansu. Đoković je dodatno popustio na servisu, što je Francuz iskoristio, stigao do 0:40 i istoristivši prvu šansu stigao do brejka za 3:2. Međutim, Conga nije uspeo da kapitalizuje ovaj poen, Novak je već u sledećem gemu stigao do prve brejk šanse, tačnije dve, ovu poslednju je iskoristio i vratio meč u egal.

Novak je potom konačno lako osvojio servis gem, da bi odmah imao šansu za novi brejk i preokret. Conga se ipak obranio za 4:4. U naredna četiri gema oba tenisera su bila sigurna na svoj servis, Novak je malo zapretio na 6:5, ali nije stigao do šanse pa su teniseri stigli do taj-brejka.

Novak je sjajno počeo taj-brejk, osvojio uvodni poen, a potom napravio dva mini-brejka. Conga je uzvratio istom merom za 5:4, ali je Đoković bio bolji u finišu i sa još dva mini-brejka stigao do 7:4 u taj-brejku za 7:6 u prvom setu.

Conga je izgubio ritam, pa je Đoković na otvaranju drugog seta imao dve brejk šanse. Francuz se odbranio, ali ne i u trećem gemu kada je Novak odigrao sjajno i lagano stekao prednost. Nakon što je bez izgubljenog poena osvojio sledeći gem, Đoković je iskoristio veliki pad samopouzdanja kod rival pa je napravio još jedan brejk i sa četiri uzastopna gema poveo 4:1.

Conga se ipak nije predao, imao je dve brejk šanse u šestom gemu, ali ih je propustio, i tada je meč okončan. Novak se nije namučio u sledećem servis gemu Francuza, da bi potom bez izgubljenog poena osvojio gem za 6:2 i 2-0 u setovima.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale,   Federer

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

'Het-trik' Đokovića u Pekingu

Izvor: medio.rs, 07.Okt.2012

Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je ATP trurnir u Pekingu, treći put u tri nastupa na Otvorenom prvenstvu Kine.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.