Đoković odlučio da propusti turnir u Pekingu

Izvor: BKTV News, 28.Sep.2018, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković odlučio da propusti turnir u Pekingu

Najbolji srpski teniser ne želi da rizikuje povredu nastupom u glavnom gradu Kine. ATP trku nastaviće u najmnogoljudnijem kineskom gradu - Šangaju, na Masters turniru serije 1000.

Đoković, koji gotovo svake godine igra kompletnu turneju po Kini, ovoga puta se odlučio da ne nastupi na turniru iz serije 500 u Pekingu, saznaje B92. Novak je tokom vikenda igrao Lejver kup u Čikagu, potom se vratio u Srbiju da trenira, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << ali nije želeo da rizikuje sa nastupom u prestonici Kine. Najbolji srpski sportista je imao priliku da osvoji dodatne bodove koji bi mu bili važni u borbi za prvo mesto na ATP listi, ali se odlučio da to učini u Šangaju, na Mastersu koji počinje 7. oktobra.

Trenutno treći igrač sveta propustio je drugu polovinu prošle sezone zbog povrede, pa će svakim turnirom samo zarađivati bodove, a trenutno ima 6.445, dok je ispred njega Rodžer Federer sa 6.900. Na prvoj poziciji je Rafael Nadal sa 8.760, ali on će izgubiti veliki broj bodova jer preskače čitavu turneju po Kini kako bi se oporavio od problema sa kolenom.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.