Đoković novi kralj šljake – Novak osvojio Rolan Garos!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jun.2021, 01:57

Đoković novi kralj šljake – Novak osvojio Rolan Garos!

Novak Đoković je po drugi put u karijeri šampion Rolan Garosa! Posle velike borbe i ... minuta igre, najbolji igrač planete je u svom 29. grend slem finalu došao do 19. grend slem titule u karijeri pobedivši Stefanosa Cicipasa, 6:7 (6), 2:6, 6:3, 6:2, 6:4.

Srpski teniser je do 19. gren slem titule u karijeri, druge u Parizu, došao posle četiri sata i 12 minuta igre velike borbe.

Đoković je tako prišao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na samo jedan gren slem trofej Rodžeru Federeru i Rafealu Nadalu, koji imaju po 20, a ujedno je postao i prvi teniser u open eri sa najmanje dve titule na svakom od četiri gren slem turnira.

Đoković je izgubio, pošto je Grk Stefanos Cicipas posle velike borbe ovaj deo igre dobio u taj-brejku 7:6 (7-8).

Prvi set doneo je veliki borbu, oba tenisera bila su sigurna na servisu, iako Cicipas već u prvom gemu dao Đokoviću priliku brejk šansu, koju nije sprski teniser nije iskoristio.

Ova brejk lopta, koja je ujedno bila i set lopta, viđena je tek u 10. gemu, kada je servirao Đoković.

Cicipas nije uspeo da oduzme servis rivalu i da povede 1:0, a već u narednom Đoković je dobio novu brejk lopte koju je iskoristio i poveo 6:5.

Umesto da u narednom gemu odservira za set, Đoković je omogućio Cicipasu tri brejk lopte.

Prvu je uspeo da spasi, ali je Grk iskoristio drugu u set je uveo u taj-bejk, u kom je bolje startovao.

Imao je Cicapas vođstvo 4-0 i 5-2, Đoković se nije predavao izjednačio je na 5-5, a potom došao do set lopte, ali Cicipas poentirao za 6-6.

Grk je potom iskoristio novu set loptu i posle sat i devet minuta igre došao je do prednosti setovima.

Cicipas posle sat i 44 minuta igre vodi 7:6 (8-6) i 6:2 i nalazi se na set od titule u Parizu.

Grčki teniser na startu drugog seta napravio brejk, a tu prednost uvećao je u sedmom gemu kada je ponovo uzeo servis srpskom igraču za 5:2 i posle 35 minuta igre u ovom delu meča, odservirao je za 2:0 u setovima.

Đoković je smanjio vođstvo Cicipasa na 2:1 u finalu Rolan Garosa, pošto je osvojio treći set sa 6:3.

Đoković se probudio u ovom delu igre, pri rezultatu 2:1 iskoristio petu loptu brejk i poveo 3:1, a u narednom gemu je potvrdio brejk i do kraja seta sačuvao tu prednost.

Na kraju je posle 50 minuta igre dobio ovaj set.

Novak Đoković izjednačio je na 2:2 u finalu Rolan Garosa, pošto je dobio četvrti set protiv Grka Stefanosa Cicipasa.

Đoković je sa dobrom igrom iz trećeg seta nastavio i u četvrtom i uz dva brejka rutinski je došao do 6:2 i izjednačenja, posle 39 minuta igre.

Cicipas je uzeo prva dva seta sa 7:6 (8-6), 6:2, a treći je pripao Novaku 6:3.

Set odluke počeo je velikom borbom. Novak nije iskoristio brejk šansu u početnom gemu, ali zato jeste drugu priliku u trećem i tako je došao do prednosti od 2:1. To je bio ključ, uspeo je da ga potvrdi, povede sa 3:1 i Grk nije imao snage za povratak. Na 4:2, nije iskoristio dve nove prilike za brejk, da povede sa 5:2. Smireno je odservirao u narednom gemu, dobio ga bez izgubljenog poena, da bi Cicipas u narednom gemu nekako izdržao pritisak i smanjio na 5:4. Dalje nije mogao, Novak dobija poslednji gem iskoristivši drugu meč loptu.

Grku je to bilo prvo finale u karijeri, ali dugo će ga se sećati zbog prilike koju je propustio. Novak je ovom titulom posle 52 godine postao prvi igrač sa po najmanje dve titule na svakom od grend slemova i prišao je Federeru i Nadalu na samo jednu zaostatka u trci za GOAT titulu.

U mečevima sa Grkom poveo je sa 6:2 i kao i jesenas u polufinalu na istom mestu slavio je opet posle velike borbe u pet setova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Novak od 15h protiv Cicipasa za svoju 19. gren slem titulu

Izvor: Radio 021, 13.Jun.2021

Novak Đoković igra danas protiv Grka Stefanosa Cicipasa u finalu Rolan Garosa, a meč je na programu od 15 časova.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.