Izvor: MozzartSport.com, 12.Feb.2021, 15:23

Đoković jači od povrede, bolovi u maratonskom meču sa Fricom nisu ga zastavili na putu do osmine finala

Najbolji teniser se povredio početkom trećeg seta protiv Amerikanca, ali je i pored bolova odlučio da nastavi meč. Nije se predavao ni kada je Fric obilato koristio njegovo slabo kretanje zbog povrede. Ćutao je, trpeo i na kraju slavio 7:6, 6:4, 3:6, 4:6, 6:2

Izgledalo je da sve ide po planu. Imao je Novak 2:0 u setovima protiv Tejlora Frica i igru koja je bila nedostižna za Amerikanca. Primicao se četvrtom kolu Australijan opena...

Ali jedno na prvi pogled >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bezazleno proklizavanje preko natpisa Melburn na terenu početkom trećeg seta počelo je da stvara ogromne probleme najboljem teniseru na planeti.

Pokušao je Đoković na medicinskom tajm autu da se oporavi. Nije uspeo. Zatim je dva puta fizioterapeut masirao bolno mesto ispod desnih rebara Novaka. Ali nije bilo preteranog efekta. Jeste i dalje Novak ostajao na terenu, nastavljao sa igrom, osvajao gemove. Ali sve sporije se kretao, sve više se hvatao za povređeno mesto, a bolna grimasa na licu bila je sve češća, pa je Fric lako priveo treći set kraju (6:3).

Ni tada Đoković nije dopustio da ga bol potpuno savlada. Oslanjao se, koliko je mogao, na dobar servis. Nije "pao" ni kada je Amerikanac napravio brejk za 2:1, ali nije padala ni briga Novakovog stručnog tima za njegovo zdravlje...

A onda tačno u 23.30 časova po lokalnom vremenu, usledio je prekid meča kod 3:2 u trećem setu za Frica. Na sreću ne zbog pogoršanja Đokovićeve povrede, već da bi se ispraznile tribine, jer tačno u ponoć je krenuo "lokdaun" u australijskoj državi Viktoriji, dok su svi objekti, pa i teniski tereni u Melburnu morali da stave katanac 30 minuta ranije.

Nekih 15 minuta meč je nastavljen, ali nastavili su se bolovi Novaka, da bi se pred servis gem za izjednačavanje u setovima pojavio problem kod Fricaza. Ne zdravstveni, već tehničke priorode. Raspao mu se uložak u patici, pa je morao da zatraži pomoć fiziterapeuta koju mu je doneo lepak!

Početkom odlučujućeg seta Đoković je počeo nešto lakše da se kreće, ali sa svakim naglim pokretom tela na njegovom licu se vraćala bolna grimasa. Nije dozvolio da mu bolovi pomute razum. Sačekao je priliku za brejk u šestom gemu. Iskoristio je. Zatim je isjkoriostio i sledeću, za ogroman urlik pobede.

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.