Đoković i ekipa trljaju ruke – Saudijci spremili ogroman novac

Izvor: B92, 07.Feb.2024, 09:23

Đoković i ekipa "trljaju ruke" – Saudijci spremili ogroman novac

Saudijska Arabija uzdrmala je teniski svet najavom turnira "Slem šest kraljeva".

Pored Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, učestvovaće Karlos Alkaras, Janik Siner, Danil Medvedev i Holger Rune, koji zapravo nikada nije osvojio Grend slem trofej.

Poznati su i detalji, koji kažu da će svima biti garantovano po 1,5 miliona dolara.

Pobednik će osvojiti šest miliona dolara, što je neverovatna suma, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pošto se radi o egzibicionom turniru.

Primera radi, novčana nagrada od Vimbldona iznosi 2,35 miliona funti za šampiona, što dovoljno govori koliko su Saudijci finansijski moćni.

Datum ovog takmičenja još nije poznat, a pretpostavlja se da će biti između mastersa u Šangaju, koji se završava 13. oktobra i mastersa u Parizu, koji startuje dve sedmice kasnije.

Tokom te dve "mirne" nedelje, na programu su manji turniri u Antverpenu, Astanu, Bazelu i Beču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zov dolara: Saudijci spremili šampionu duplo više nego grend slemovi

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Feb.2024

Saudijska Arabija uzdrmala je teniski svijet najavom turnira "Slem šest kraljeva" a osim Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, učestvovaće Karlos Alkaras, Janik Siner, Danil Medvedev i Holger Rune, koji zapravo nikada nije osvojio grend slem trofej.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.