Đoković i Mari nisu rođeni veliki

Izvor: N1 televizija, 06.Mar.2018, 01:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Đoković i Mari nisu rođeni veliki"

Nekadašnji australijski teniser Voli Mesur veruje da će njegov sunarodnik Nik Kirjos imati sjajnu karijeru, a kao primer kako se stiže do vrha naveo je Novaka Đokovića i Endija Marija.

Pedesetčetvorogodišnji Mesur je dva puta bio učesnik Gren slem polufinala, a najbolji plasman bilo mu je 15. mesto na svetskoj ATP listi (1993).

"Siguran sam da će Nik imati odličnu sezonu. On je fenomenalno talentovan. Ako pričamo o novoj generaciji igrača, o >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << njihovom potencijalu, on je za mene broj jedan. Međutim, uspeh u tenisu sastoji se od mnogih faktora. Zahteva određeni stil života, putovanja, treninzi... Sve ovo je mnogo monotono i to morate da uradite na pravi način da biste izvukli maksimum iz svog potencijala," rekao je Mesur.

On smatra da je put do vrha mukotrpan i dugačak.

"Novak Đoković i Endi Mari se nisu rodili velikima, oni su naporno radili kako bi postali takvi. Bilo im je potrebno vreme da poboljšaju svoju igru, razviju najefikasniji stil, ostvare svoj potencijal i postanu Gren slem šampioni. Nik sada ide ka vrhu svojim putem. Redovno igra na nivou Top 10, a kada uđete u deset najboljih na svetu sve je moguće," naglasio je Mesur.

Dvadesetdvogodišnji Australijanac u karijeri je osvojio četiri titule, najbolji plasman mu je 13. mesto (24. oktobar 2016), a trenutno je 20. igrač sveta.
Pogledaj vesti o: Tenis,   Novak Đoković

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.