Đoković će dominirati u 2024

Izvor: B92, 23.Dec.2023, 13:58

"Đoković će dominirati u 2024"

Nekadašnji četvrti teniser sveta Tim Henman smatra da je pred Novakom Đokovićem još jedna godina u kojoj će biti najbolji na svetu.

Mišljenja je da bi bilo suludo otpisati Novaka kada je kalendarski slem upitanju i osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama.

Henman je iz prvih redova posmatrao završnicu ovogodišnje sezone, gde je Đoković slavio na Završnom turniru u Torinu.

"Intervjuisao sam ga posle finala u Torinu i rekao sam mu: >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ‘Gledaj, imaš 36 godina i čini mi se da igraš bolje nego ikada. Kako se tebi čini?‘ Saglasio se sa mnom u mišljenju da igra najbolji tenis u karijeri", prisetio se Henman i dodao:

"Mislim da je to zapanjujuće. Zaslužuje toliko poštovanja u toliko sfera . Ne samo da je u stanju da nastupa za svoje godine kada sigurno nije lakše, već i dalje ima glad i želju i motivaciju da nastavi sa pobedama. Tako da, u 2024. godini, sigurno, Đoković je igrač kojeg treba pobediti. Mislim da je favorit na startu godine i da će dominirati."

Smatra i da mu je činjenica da je oborio gotovo sve rekorde Rodžera Federera i Rafaela Nadala pomogla.

"Ne samo zbog turnija koje je osvojio, već je i način na koji je igrao sjajan. Čini mi se da psihički igra sa velikom dozom slobode. Toliko dugo je jurio Nadala i Federera za sve te različite rekorde i sada ih je pretekao. Mislim da je u poziciji koju je dugo priželjkivao. Ostvario je to i igra bolje nego ikad", zaključio je Henman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HENMAN UVEREN: Novak će dominirati i sledeće godine

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Dec.2023

Britanac posmatrao u Torinu šta je Đoković uradio rivalima...Britanac Tim Henman, nekadašnji četvrti teniser sveta, smatra da će najbolji teniser sveta Novak Đoković i u narednoj godini biti iznad konkurenata. Hemana je bio prisutan u Torinu na Završnom mastersu kada je Đoković osvojio turnir... -...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.