Izvor: MozzartSport.com, 27.Nov.2021, 00:26

Đoković: Volim da igram za Srbiju

„Uvek ciljam najviše ciljeve“, poručio najbolji teniser sveta

Silovito je Srbija startovala u Dejvis kupu, prvog dana takmičenja je sa 3:0 pobedila Austriju.

Drugu pobedu, koja je presudila duel, doneo je Novak Đoković, koji je lako u dva seta savladao Denisa Novaka. Nije krio srpski as zadovoljstvo zbog trijumfa i što je ponovo u sastavu reprezentacije.

Odlično je igrati za Srbiju, prošle su dve godine bez Dejvis kupa. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Mi smo deo individualnog sporta, ali ovo je drugačije takmičenje, pogotovo sa tako timskim istorijskim značajem. Zaista je nedostajao Dejvis kup. Volim da igram za svoju zemlju i želim da budem raspoloživ kad god me tim treba. Godina je duga, ali dobijete ekstra motivaciju da igrate“, rekao je Đoković posle pobede.

Novak nije želeo da procenjuje odmah koliko daleko Srbija može da stigne u ovom takmičenju, ali je jasno stavio do znanja šta je njegov cilj.

Rano je još za prognoze. Smatram da razne kombinacije koje imamo za singl i dubl i dubina ekipe nam dozvoljavaju da se nadamo da možemo daleko. Prvo da prođemo grupu, pa četvrtfinale, jer se ukrštamo sa jakim reprezentacijama, pa proći kroz Insbruk do Madrida... Ja uvek ciljam na najviše ciljeve. Činjenica da se igraju dva singla i dubl, znam da se očekuje da ja uvek dobijem, pa smo u dobroj situaciji. Ima na papiru boljih, ali smo među jačim reprezentacijama“.

Nakon Dejvis kupa ide odmor, kraj sezone, a nova kreće već prvog dana januara, za kada je zakazan početak ATP kupa. Đoković nije dao konkretan odgovor da li će igrati u Australiji.

Voleo bih. Videćemo, vreme će pokazati da li ćemo moći. Postoji želja i ostalih reprezentativaca da budu deo ekipe na ATP kupu“, odgovorio je Đoković.

Drugo kolo Dejvis kupa za tim Srbije je već sutra, a sa druge strane mreže ekipa Nemačke.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.