Đoković: Titula u idealnom trenutku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2018, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Titula u idealnom trenutku

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je večeras da je titulu na Vimbldonu osvojio u najidealnijem mogućem trenutku, s obzirom na sve kroz šta je prošao u poslednjih petnaestak meseci.

Ovo je sigurno jedan od najznačajnijih trenutaka u mojoj karijeri i mom životu, jer mi se ostvario jedan od najvećih očinskih snova, pošto je sin Stefan prvi put prisustvovao ceremoniji dodele trofeja i imao sam priliku da sa njim podelim taj trenutak, rekao je Đoković >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za emisiju "Oko" Radio televizije Srbije.

On je istakao da mu je profesionalno ovo jedan od najvećih uspeha zbog toga što je u protekle dve godine prošao kroz povredu lakta i mnoge druge situacije koje su mu dodatno otežale karijeru, ali je istovremeno naučio da bude strpljiv i da veruje u sebe.

Pokušavajući da ponovo pronađem sebe na terenu i da ponovo dostignem vrhunski nivo, osetio sam da sam na pravom putu, da treba da budem strpljiv i verujem da će se kvalitet i posvećenost pre ili kasnije ostvariti u rezultatskom pogledu. To je došlo u najidealnijem mogućem trenutku, kazao je Đoković.

Govoreći o spektakularnom polufinalnom meču protiv Rafaela Nadala, Đoković je rekao da je to bio najteži meč.

Bio sam veoma blizu poraza. On je zasluženo najbolji teniser na svetu i dominirao je tokom cele sezone na šljaci. U poslednjih nekoliko nedelja su se stvari skockale za mene u taktičkom, tehničkom, igračkom i psihološkom pogledu. Uspeo sam, nekako, da uspostavim kontrolu nad sobom i nad svojim emocijama i da očvrsnem igrački i to sam pokazao i sebi dokazao u meču protiv Nadala, rekao je Đoković.

Istakao je da je bilo potrebno pre svega da dokaže sebi da može, posle petnaestak meseci sumnje u sopstvene mogućnosti.

Dosta sam sumnjao da li mogu da se vratim na taj toliko željeni nivo, na koji sam navikao i koji me je karakterisao dugi niz godina, rekao je Novak.

Dodao je da se vidi na terenu još dugi niz godina.

Iskreno, dok god u meni postoji ta iskra, ta varnica, ta strast i ljubav, dotle ću biti posvećen tenisu. Izuzetno mi je bitna podrška najbližih ljudi, jer bez njih ne bih mogao i dodatno bi mi sve bilo otežano, istakao je Đoković.

Čestitao je fudbalerima Hrvatske na izvanrednom uspehu i istakao da je veoma lepo videti da tako male zemlje iz našeg regiona uspevaju na tako velikoj smotri kao što je svetsko prvenstvo u fudbalu.

Uspesi sportista iz regiona u tenisu, vaterpolu, košarci i drugim sportovima dokaz su da posedujemo ogroman sportski talenat koji definitivno treba negovati, poručio je Đoković.

Mediji: Đoković "pronašao zver" i vratio se u elitu

Svetski mediji sa oduševljenjem opisuju uspeh tenisera Novaka Đokovića zbog osvajanja titule na Vimbldonu, konstatujući da se na veliku scenu vratio srpski as i da je spreman da ponovo bude na samom vrhu i ruši brojne rekorde.

Španska Marka donosi naslov "Đoković novi kralj Vimbldona" i označava njegov četvrti trofej na gren slemu u Londonu kao najdraži do sada.

"Osvojio je četvrti put Vimbldon, ali je jedinstven jer dolazi iz teškog perioda i posle mnogo osporavanja. Sada ima dovoljno vremena da razbije mnoge rekorde. Njegovih 13 gren slem titula deluje malo u odnosu na Federerovih 20 i Nadalovih 17, ali boriće se učenik Marijana Vajde", piše u tekstu uglednog lista.

As navodi da se "Đoković vratio iz pustinje", a katalonski Mundo Deportivo da je Novak već dokazao da je vrhunski teniser, a sada i kakav karakter ima.

"Teniser koji je svojevremeno bio nezaustavljiv sad je pokazao da može da nadmaši krizu", precizan je list iz zemlje u kojoj je najveći Đokovićev rival Rafael Nadal.

Britanski BBC podseća da je Đoković posle dve godine osvojio gren slem trofej, a da je loš niz krenuo upravo na Vimbldonu kada je ispao od Sema Kverija u trećem kolu.

"Novak je dominirao nad Andersonom i vratio se u svetsku elitu", piše BBC, a sa hvalospevima nastavlja i Gardijan.

"Đoković je ponovo pronašao zver u sebi, vraća se među 10 najboljih i želi još uspeha".

Agencija AP ističe podatak da je Đoković postao šampion Vimbldona sa najslabije pozicije još od 2001. godine i Hrvata Gorana Ivaniševića, a ESPN da je na terenu pokazao da je daleko iznad protivnika u finalu Kevina Andersona.

Italijanski list Gazeta delo Sport donosi naslov "Poker Đokovića", a nemački Bild da je Novak bio superioran i mentalno jak jer je spasio pet set lopti protiv Andersona.

Od medija iz regiona, Jutarnji list uspeh opisuje kao veliki povratak Srbina i podseća da je sada četvrti po broju gren slem titula u istoriji (ispred Pit Sampras, Nadal i Federer).

"Fenomenalni Đoković "pomeo" Andersona, najveću senzaciju Vimbldona", pišu Hrvati, a u "centar" pogađa i bosanskohercegovački "Klix".

"Maestralni Nole je opet stari, razbio je Andersona", javlja "Klix".

Crnogorske Vijesti sa tri uzvičnika prenose da je Đoković osvojio Vimbldon četvrti put u karijeri.

"Prošle su dve godine pakla. Đoković se vratio na mesto na kojem pripada", zaključuju Vijesti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svet se divi Novaku: "Pronašao je zver u sebi"

Izvor: Mondo, 16.Jul.2018

Svetski mediji u superlativima opisuju uspeh srpskog asa na Vimbldonu i konstatuju da se vratio na stare staze i da je opet spreman za vrh..Brojni svetski mediji posvetili su veliku pažnju trijumfu Novaka Đokovića na Vimbldonu, koji je četvrti put u karijeri osvojio pehar...Srpski as uspeo je da...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.