Izvor: MozzartSport.com, 03.Feb.2021, 18:27

Đoković: Put do vrha u tenisu je nalik penjanju na Mont Everest

"Mislim da je budućnost tenisa bez sumnje u dobrim rukama"

Novak Đoković je dobro raspoložen, Australija je njegova druga kuća, a srpski teniser će od ponedeljka krenuti u odbranu titule u Melburnu i juriš na 18. grend slem trofej. Dominik Tim je osvajanjem US opena prekinuo dominaciju velike trojke, nova generacija gladna je najvećih trofeja, a Đoković smatra da je za tenis odlično >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << što se pojavljuju novi šampioni.

„Sjajno je za sport što imamo nove grend slem šampione. Imamo nove uspešne, mlade igrače koji pokazuju hrabrost i smelost, dolaze na najveće sportske stadione, spremni su da preuzmu najveći izazov u ​​suočavanju posebno sa mnom, Rafom i Rodžerom, boreći se za najveću titulu“, rekao je Đoković.

Označio je svetski broj 1 Stefanosa Cicipasa, Aleksandera Zvereva, Denisa Šapovalova i Matea Beretinija kao igrače sposobne za velika dostignuća iz te mlađe garde.

"Oni imaju ogroman potencijal. Očigledno je da je pred njima još puno vremena. Mislim da je budućnost tenisa bez sumnje u dobrim rukama", dodaje srpski as.

Đoković kroz ATP kup brusi formu za Australijan open. Prvi reket sveta je sa reprezentativnim kolegama krenuo na najbolji mogući način u odbranu titule na ATP kupu, a zatim će pokušati da se domogne devete titule na Australijan openu.

"Znam kakav je osećaj probijati se u muškom teniskom svetu, pokušavajući da osvojite prvu grend slem titulu. To je kao da se penjete na Mont Everest. Kada to uradite, kada postignete tako veliko dostignuće, onda vam ogromna vrsta tereta pada sa leđa. Posle toga počinje nova faza karijere“.

Hvali Novak mlađe tenisere, ali još uvek nije spreman da se odrekne krune i mlađima prepusti tron.

"Rafa, Rodžer i ja ćemo se pobrinuti da se to ne dogodi još najmanje 10 godina", zaključio je sa osmehom Đoković.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.