Đoković: Poštujem Tomija, želim dalje

Izvor: Mondo, 03.Jun.2013, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Poštujem Tomija, želim dalje

Najbolji teniser sveta zadovoljan je svojom reakcijom na izgubljen prvi set i plasmanom u četvrtfinale.

U senci vesti o smrti njegovog prvog trenera, Jelene Genčić, kao i emotivne poruke kojom se od nje oprostio, ostala je činjenica da se Novak Đoković 16. put zaredom plasirao u četvrtfinale grend slem turnira.

Srpski as savladao je Nemca Filipa Kolšrajbera u četiri seta (4:6, 6:3, 6:4, 6:4) i tako mu se revanširao za poraz u trećem kolu Rolan Garosa >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 2009. godine.

Upravo to je bila Novakova poslednja eliminacija u ranoj fazi nekog od četiri najznačajnija turnira.

"Veoma je teško igrati protiv Filipa. On je specijalista za šljaku i to je potvrdio u prvom setu. Ipak uspeo sam da iskontrolišem meč i dobijem sledeća tri seta, tako da imam razloga da budem zadovoljan", izjavio je svetski "broj jedan".

Đoković je naveo da je jak vetar uzrokovao povremene greške, ali da su uslovi bili isti za obojicu.

I sledeća prepreka na putu ka polufinalnom "obračunu" sa Rafaelom Nadalom biće mu nemački teniser, veteran Tomi Has (35), koji je u ponedeljak postao najstariji četvrtfinalista Rolan Garosa u poslednje 42 godine!

Has je deklasirao Mihaila Južnjog (6:1, 6:1, 6:3) i najavio dalji uspon na ATP listi, gde je sa 205. mesta na početku 2012. godine stigao do 14. pozicije.

"Znamo se veoma dugo i gajim veliko poštovanje prema Tomiju. Ove sezone igra jako dobro, ali se nadam da ću ponoviti igru iz prethodnih mečeva i proći dalje", poručio je Đoković.

Novak je od dosadašnjih sedam međusobnih duela dobio četiri, s tim što ga je Has savladao na ovogodišnjem Mastarsu u Majamiju - 6:2, 6:4. Osmi put sastaće se najverovatnije u sredu.

(Tanjug/MONDO, foto: Beta/AP/Michel Spingler)
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.