Izvor: Vesti-online.com, 23.Jan.2019, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković - Nišikori (UŽIVO)

Pobednik se u polufinalu sastaje s francuskim teniserom Lukasom Pujom koji je u četvrtfinalu savladao Kanađanina crnogorskog porekla Miloša Raonića sa 7:6 (7:4), 6:3, 6:7 (2:7), 6:4.

Lukas Puj, koji ima 24 godine, a na svetskoj listi zauzima 31. mesto, u prethodnih pet učešća u Melburnu nikada nije probio led, a sada je dogurao do polufinala. Četvrtfinalista je bio 2016. na Vimbldonu i Ju-Es openu, što mu je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i najdalji domet na turnirima za grend slem do danas. Odnedavno njegov mentor-trener je proslavljena francuska teniseraka Ameli Morezmo.

Đoković se s njim još nije sastajao. S Nišikorijem jeste čak 17 puta i na sva četiri najveća takmičenja belog sporta. Ne samo da vodi u pobedama s 15:2 nego mu je pripalo 14 poslednjih duela. Prethodni put mu je uzeo meru u polufinalu Ju-Es opena prošle godine sa 6:3, 6:4, 6:2.

Tada je Japan prvi put u istoriji imao predstavnike u polufinalu grend slema u obe konkurencije. Budući da je Naomi Osaka otišla dalje, a zatim postala i prva Japanka pobednica ikada, naš as se bio isprečio na putu i većeg japanskog podviga. Osaka je i u Melburnu ušla u polufinale pošto je savladala u četvrtfinalu sa 6:4, 6:1 Ukrajinku Jelinu Svitolinu. i igraće s Čehinjom Karolinom Pliškovom, koja je, spasavši četiri meč-lopte, pobedila Amerikanku Serenu Vilijams sa 6:4, 4:6, 7:5. Đoković, eto, ponovo stoji na drumu Japancima koji bi mogli da prvi put imaju polufinaliste i u muškom i u ženskom singlu i u Melburnu.

Prvi polufinalni par u muškoj konkurenciji je Rafael Nadal (Španija) - Stefanos Cicipas (Grčka). U ženskom singlu sastaće se i Petra Kvitova (Češka) i Denijel Kolins (SAD). Prvi put ikada moguć je češki (čehoslovački) finale.

LA POUUUILLE DANS LE DERNIER CARRÉ !! Le Français se qualifie pour les demi-finales de l' #AusOpen en écartant Raonic (7-6, 6-3, 6-7,6-4) ! Il affrontera Djokovic ou Nishikori pic.twitter.com/EbV2t97o4P— Eurosport.fr (Eurosport_FR) January 23, 2019

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković - Nišikori 1:0 (UŽIVO)

Izvor: Vesti-online.com, 23.Jan.2019

Pobednik se u polufinalu sastaje s francuskim teniserom Lukasom Pujom koji je u četvrtfinalu savladao Kanađanina crnogorskog porekla Miloša Raonića sa 7:6 (7:4), 6:3, 6:7 (2:7), 6:4...I set..1:0 - Đokovićev siguran početak...Meč je počeo. Prvi servira Đoković..Da vidimo koliko će Nišikorija...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.