Đere namučio Andersona

Izvor: Mondo, 02.Jan.2019, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đere namučio Andersona

Srpski teniser poražen je od šestog igrača sveta posle dva taj-brejka

Foto: Guliver/Getty Images/Jared C. Tilton

Laslo Đere nije uspeo da se plasira u četvrtfinale turnira u Puneu, ali se protiv Kevina Andersona pokazao kao izuzetno "tvrd orah".

Srpski teniser, 87 mesta lošije plasiran na ATP listi od Južnoafrikanca, izgubio je meč posle dva odigrana taj-brejka.

Đere >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je propisno namučio Andersona, koji je prvi nosilac na turniru u indijskom gradu - 7:3, 8:6.

U prvom setu Anderson je prvi došao do prednosti (4:1), ali se uporni Đere nije predavao, vratio je brejk i izborio taj-brejk. I tu je Južnoafrikanac opet poveo (4:1), Đere stigao (3:4), a onda je prvi favorit za pehar sa tri vezana poena rešio set u svoju korist.

U nastavku nije bilo brejka, pa je opet odlučivao taj-brejk. Vodila se žestoka borba, a Đere je uspeo da spase i jednu meč loptu, pre nego što je Anderson posle dva sata i 10 minuta konačno dobio meč.

Đere je u prvom kolu u Puneu savladao domaćeg tenisera Arjuna Kadea rezultatom 7:5, 7:6 (8:6), dok je Anderson kao prvi nosilac bio slobodan.

Južnoafrikanac će se za plasman u polufinale turnira u Puneu boriti protiv Španca Haumea Munara, koji je sedmi nosilac.

Turnir serije ATP 250 u Puneu igra se za nagradni fond od 527.880 dolara.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.