ĐERE PAO POSLE DRAME: Srbin umalo do preokreta - Rus jači u PET SETOVA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Avg.2022, 23:59

ĐERE PAO POSLE DRAME: Srbin umalo do preokreta - Rus jači u PET SETOVA!

Srpski teniser završio takmičenje na US Openu.

Srpski teniser Laslo Đere je završio takmičenje na ovogodišnjem US Openu. Finalista nedavno na turniru u Vinston-Sejlemu, izgubio je od devetog nosioca, Rusa Andreja Rubljova, 7:6 (5), 6:3, 3:6, 4:6, 6:4 posle velike borbe i mnogo preokreta, nakon tri sata i 44 minuta.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << početku se igralo dosta brzo, gemovi su se brzo završavali, a Đere je prvi došao do brejka, u šestom gemu za 4:2.

Umesto da ga potvrdi, odmah je dozvolio Rubljovu ribrejk, a potom je Rus stigao do novog brejka u devetom gemu za 4:5.

Uspeo je Đere da ga spreči da odmah osvoji set, vratio je brejk za 5:5, ali kasnije u taj-brejku, nije uspeo da završi započeto.

Sa 2:5 vratio se na 5:5, da bi Rubljov sa dva poena stigao do seta.

U drugom setu, krenuli su razmenom brejkova, da bi Đere u šestom gemu spasao brejk loptu i izjednačio na 3:3. Tu je stao, usledila je mini serija Rubljova od tri gema za 6:3 i velikih 2-0 u setovima.

Nije se Đere predavao, naprotiv, počeo je da diže igru i koristi sve veći pad kod protivnika da se vrati u meč.

U trećem setu, Đere je bio strpljiv. Nije iskoristio šansu da oduzme serbis protivniku u šestom, ali zato jeste u osmom gemu za 5:3. Potom je rutinski odservirao za 6:3 i tako smanjio prednost Moskovljanina.

Četvrti set su počeli razmenom brejkova, da bi Laslo u šestom uspeo da neutrališe jednu brejk loptu i stigne do 3:3.

Bio je uporan Đere i narednu šansu u devetom gemu pretvorio u brejk za 5:4, posle čega je oservirao za 6:4 i 2-2 u setovima.

Rubljov je uspeo da se pribere, napravi brejk u šestom gemu seta odluke za 4:2 i činilo se da je tu kraj, ali Đere još nije istakao belu zastavicu.

Vratio je brejk za 3:4, potom izjednačio na 4:4.

Ipak, nije imao snage za završni udarac, Rus je dobio poslednja dva gema i prošao dalje.

Njega u drugom kolu očekuje meč protiv Sunvu Kvona iz Južne Koreje.

BONUS VIDEO: Pogledajte najbolji ritern u istoriji tenisa

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.