Direktor Mastersa u Majamiju kažnjen zbog promovisanja klađenja

Izvor: B92, 21.Feb.2024, 19:32

Direktor Mastersa u Majamiju kažnjen zbog promovisanja klađenja

Direktor Mastersa u Majamiju Džejms Blejk (44) kažnjen je sa 56.250 dolara od strane Međunarodne agencije za integritet u tenisu zbog saradnje sa kladionicom.

Bivši američki teniser je imao komercijalni ugovor sa jednom kladioničarskom kompanijom što je strogo zabranjeno prema propisima.

Nekadašnji četvrti "reket" sveta "bio je kooperativan tokom istrage i nije pobijao optužbe sa kojima je suočen", rečeno je iz Agencije za integritet u tenisu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Direktor Mastersa 1000 u Majamiju, sankcionisan je zbog svoje uloge ambasadora brenda za sportsko klađenje, a suočava se sa još jednom kaznom, od 131.250 dolara, uključujući i osamnaestomesečnu suspenziju u slučaju novog prekršaja.

Teniski antikorupcijski program (TACP) zabranjuje "favorizovanje, podsticanje i/ili promovisanje" klađenja", podseća ITIA u svom saopštenju za javnost.

Međutim, sadašnji slučaj je više "pitanje percepcije nego korupcije“, kaže predsednica Antikorupcijske agencije Karen Murhaus.

"Pravila se primenjuju na igrače, trenere, zvaničnike i akreditovano osoblje turnira, od kojih svi imaju mogućnost da utiču na ishode ili imaju pristup insajderskim informacijama", kaže ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.