Delpo i proverena ekipa napadaju Hrvate

Izvor: Mondo, 04.Nov.2016, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delpo i proverena ekipa napadaju Hrvate

Selektor teniske reprezentacije Argentine Danijel Orsanik saopštio je spisak tenisera za finale Dejvis kupa protiv Hrvatske.

Foto: Andrew Milligan/PA via AP

U borbi za "salataru" za Argentinu će igrati Huan Martin del Potro, Federiko Delbonis, Gvido Pelja i Leonardo Majer.

Selektor "gaučosa" Danijel Orsanik odlučio se za isti sastav koji je pobedio Veliku Britaniju u polufinalu.

Orsanik je sastav reprezentacije saopštio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dve nedelje pre isteka roka, a selektor Hrvatske Željko Krajan je ocenio da je reč o dobrom timu i da je za njega jedino iznenađene predstavlja ime Leonarda Majera.

"On uopšte nije igrao na evropskim dvoranskim turnirima, već je nastupao na čelendžerima na šljaci u Južnoj Americi. Ne verujem da će pored Delbonisa i Pelje dobiti priliku u nekom od singl mečeva. Njegova prednost je, međutim, iskustvo, a ne treba zaboraviti da je doneo Argentincima presudni bod za pobedu svladavši Danijela Evansa", rekao Krajan.

Selektor Hrvatske neće moći na sve svoje igrače da računa od starta priprema za finalni duel.

On je naveo da smatra da ipak neće predstavljati problem to će Marin Čilić i Ivan Dodig zbog igranja na završnom mastersu u Londonu na pripreme doći kasnije.

"U Londonu će igrati mečeve na najvišem nivou, protiv najboljih na svetu, i to će im značiti više nego da su od početka na pripremama u Zagrebu", rekao je Krajan i dodao da se oporavak Borne Ćorića odvija po planu.

Finale Dejvis kupa igra se od 25. do 27. novembra u zagrebačkoj Areni.
Pogledaj vesti o: Tenis,   Dejvis kup

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.