Da li je iko sumnjao? Serena osvojila rekordni 23. grend slem

Izvor: MozzartSport.com, 28.Jan.2017, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je iko sumnjao? Serena osvojila rekordni 23. grend slem

Amerikanka očekivano u finalu Australijan opena savladala rođenu sestru Venus, ujedno se vrativši na prvo mesto svetske rang liste

Ako nije mogao Novak uspela je Serena! Američka teniserka je sedmi put u karijeri osvojila Austrijan open pošto je u finalu savladala stariju rođenu sestru Venus sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4.

To je rekordna 23. grend slem titula verovatno najbolje teniserke svih vremena čime je konačno preskočila Štefi Graf. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Serena se ovim trijumfom ujedno vratila tamo gde i pripada - na prvo mesto svetske liste preskočivši prošlogodišnju šampionku prvog grend slema sezone, Nemicu Angeliku Kerber.

"Ovu pobedu posvetila bih sestri Venus koja je fanstastična osoba. Bez nje sigurno ne bih stigla do 23 grend slem titula. Hvala ti što me inspirišeš, što si takva tensierka i što si me napravila ovakvu kakva jesam. Ona će još dugo biti sa nama na terenu! Hvala mom timu, porodici, prijateljima i navijačima na svemu", izjavila je pobednica Australijan opena.

Njena sestra Venus je prošle godine prešla na potpuno presnu ishranu pošto se bori sa retkom autoimunom bolešću. Terapija joj je očigledno pomogla pošto je poslednji put odigrala grend slem finale još 2008. na Vimbldonu kada je bila bolja od sestre. Inače, porodica Vilijams je od danas bogatija za skoro četiri miliona evra pošto je Serena uz pehar dobila i ček sa 2.573.330 evra, dok je Venus morala da se "zadovolji" sa 1.321.260.

Olgina partnerka osvojila AO!

Ukrajinka Marta Kostjuk, sa kojom je naša Olga Danilović igrala u dublu u Melburnu, u borbi za titulu juniorskog Australijan opena savladala je prvu nositeljku, Švajcarkinju Rebeku Masarovu rezultatom 7:5, 1:6, 6:4. U finalu dečaka slavio je Mađar Žombor Piroš protiv Izraelca Jašaija Olieila sa 6:4, 4:6, 6:3.

(foto: Actiona Images)
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Serena osvojila rekordni 23. grend slem

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Jan.2017

Amerikanka očekivano u finalu Australijan opena savladala rođenu sestru Venus, ujedno se vrativši na prvo mjesto svjetske rang liste...Ako nije mogao Novak uspjela je Serena! Američka teniserka je sedmi put u karijeri osvojila Australian open pošto je u finalu savladala stariju sestru Venus sa...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.