Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Apr.2023, 17:42

ATP MONTE KARLO: Anonimni Rus dugo mučio Đokovića, ali Novak nije dozvolio senzaciju

Najbolji teniser sveta počeo sezonu na šljaci.

Novak Đoković se posle nešto više od mesec dana pauze vratio na ATP tur na mastersu u Monte Karlu. Srpski as slavio je u drugom kolu protiv anonimnog Rusa Ivana Gahova koji ga je pošteno namučio, 7:6 (5), 6:2 u 108 minuta borbe.

Najbolji teniser sveta je sporo ušao u duel sa 198. igračem sa ATP liste. Đoković je dozvolio Rusu da prvi stigne do >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dve vezane brejk lopte u petom gemu, ali ih je spasao. Identičnu šansu srpski as je prokockao u narednom gemu, a onda je Gahov oduzeo servis Novaku za senzacionalnih 4:3.

Novak Djokovic Entry at Monte Carlo Masters !! pic.twitter.com/bGQxhbuzWC

— Saravanan 🌍 (@saravanaDjoko59) April 11, 2023

Međutim, uspeo je Đoković da načini ribrejk u osmom gemu i izjednači na 4:4, a onda je bez izgubljenog poena vratio vođstvo, 5:4. Nije tu bio kraj uzbuđenjima u prvom setu. Gahov je izjednačio, a onda je u 11. gemu imao 0:30. Novak je ipak uspo da veže četiri poena i povede sa 6:5. Levoruki Rus se nije predavao i izborio je taj-brejk protiv najboljeg na svetu na svom prvom mastersu u karijeri.

Đoković je poveo sa 2:0 u "doigravanju", Gahov izjednačio na 2:2, a onda je prvi teniser sveta stekao dva nova poena prednosti, zatim i tri vezane set lopte. Na kraju seta koji je trajao čak 69 minuta na semaforu je pisalo 7:6 (5) za Đokovića, pošto je Srbin iskoristio treću šansu.

Iako je tesno izgubio set Gahovu nije opao moral na početku drugog dela igre. Držao se do 2:2, kada mu je pala koncentracija, što je Đoković iskoristio i oduzeo mu servis za 3:2. Bio je to početak kraja za Rusa i rutinsko odrađivanje posla za najboljeg tenisera sveta. Načinio je Đoković novi brejk i poveo sa 5:2. Četvrtim vezanim gemom srpski as je stigao do pobede, 7:6, 6:2.

Đoković će u osmini finala igrati u četvrtak protiv pobednika italijanskog duela Luka Nardi - Lorenco Museti.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda poznata navijačica Milana Klaudija Romani.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.