DA SE ZNA KO JE STARIJI: Medvedev savladao Runea i osvojio Rim

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2023, 19:58

DA SE ZNA KO JE STARIJI: Medvedev savladao Runea i osvojio Rim

Rus do titule došao u dva seta.

Ruski teniser Danil Medvedev osvojio je Masters u Rimu, pošto je danas u finalu pobedio Danca Holgera Runea 7:5, 7:5. Meč je trajao jedan sat i 43 minuta. Ovo je bio drugi međusobni duel ruskog i danskog tenisera, a prvi trijumf Medvedeva. Ruski teniser je trijumfom u Rimu stigao do 20. titule u karijeri, a pete ove sezone. On će od sutra zvanično biti drugi teniser sveta na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ATP listi.

Prvo mesto na ATP listi preuzeće Španac Karlos Alkaraz, dok će Srbin Novak Đoković pasti na treću poziciju. Danac je u karijeri osvojio četiri trofeja, a jedan ove sezone. Rune je trenutno sedmi teniser sveta.

U prvom setu igralo se gem za gem, a Medvedev je u 12. gemu napravio brejk, koji mu je doneo 7:5 i 1:0 u setovima. Rune je u drugom setu poveo 2:0, ali je ruski teniser sa tri osvojena gema preokrenuo rezultat. Danac je napravio novi brejk u sedmom gemu i poveo 4:3, a onda je na svoj servis stigao do 5:3. Ruski teniser je potom osvojio četiri uzastopna gema i zasluženo je stigao do titule u glavnom gradu Italije.

Medvedev je trijumfom u Rimu osvojio novčanu nagradu od 1.105.265 evra i 1.000 poena za ATP listu, dok je Dancu pripalo 580.000 evra i 600 bodova. Masters u Rimu igrao se za nagradni fond od 7.705.780 evra.

Pogledajte kako izgleda Kelen, supruga Žuninja, fudbalera Mitjilanda
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Novak Đoković

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novak dobio loše vesti! Medvedev osvojio Rim i gurnuo ga nadole!

Izvor: 24sedam.rs, 21.Maj.2023

Prvi na novoj ATP listi biće Karlos Alkaraz, a zatim sledi Rus

Nastavak na 24sedam.rs...

NOVAK IZGUBIO DRUGO MESTO: Medvedev prvom titulom na šljaci skinuo Srbina, ali to nisu jedine loše vesti za Đokovića!

Izvor: HotSport.rs, 21.Maj.2023

Problematična situacija za našeg najboljeg tenisera Danil Medvedev je po prvi put u svojoj karijeri došao do titule na nekom turniru u šljaci, a to je uradio ni manje ni više nego u Rimu. On je u velikom finalu pobedio Holgera Runea sa 7:5, 7:5 i to uz brejk u poslednjem gemu prvog seta, a .. Read...

Nastavak na HotSport.rs...

Đoković pao na treće mesto na ATP listi, Alkaras prvi

Izvor: Beta, 22.Maj.2023, 09:43

Srpski teniser Novak Đoković pao je na treće mesto na danas objavljenoj ATP listi, na kojoj je prvo mesto preuzeo Španac Karlos Alkaras.Đoković nije uspeo da odbrani titulu na mastersu u Rimu, gde je eliminisan u četvrtfinalu i pao je na treće mesto sa 5.955 bodova.Alkaras je prvi sa 6,815 bodova,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.