DA LI SU POGREŠILI? Objavljene KVOTE za Rolan Garos, EVO gde je Nole u ODNOSU na Nadala! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2017, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DA LI SU POGREŠILI? Objavljene KVOTE za Rolan Garos, EVO gde je Nole u ODNOSU na Nadala! (FOTO)

Najbolji srpski teniser brani titulu u Parizu.

Zahvaljujući osvojenim titulama u Madridu, Monte Karlu i Barseloni, Rafael Nadal još više je učvrstio poziciju da će osvojiti predstojeći Rolan Garos. Prema bukmejkerima, Bik sa Majorke slovi za glavnog favorita u Parizu, iako je 2016. godine titula završila u naručju najboljeg srpskog i drugog tenisera sveta Novaka Đokovića.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Koeficijent da će nekrunisani Kralj Šljake slaviti na Garosu, iznosi 1.73, dok u slučaju uplate na srpskog asa možete da zaradite šestostruko više novca. Daleko iza glavnih pretendenata na tron, ostao je prvi igrač planete Endi Marej, na Britanca i Švajcarca Stanislasa Vavrinku kvota je 11, dok se trijumf Austrijanac Dominika Tima plaća kvotom 13.

Đokovića prognoze, ipak, mnogo ne zanimaju:

- Nikad se ne zna ko može da zablista. Ne postoji pravilo kada je reč o tome ko igra dobro, a ko ne pre Rolan Garosa. Po tome se ne može predvideti rezultat. U većini slučajeva, određeni igrač koji je u dobroj formi pred grend slem i koji osvaja turnire jeste favorit za titulu, posebno ako je u pitanju Rafa na šljaci - rekao je Novak.

Foto: Profimedia

Najbolji srpski teniser, apostrofirao je primer drugog najbolje rangiranog igrača Švajcarske na ATP listi:

- Videli smo, na primer, Stena Vavrinku, koji nije bio previše konstantan na mastersima i manjim turnirima, a onda bi na grend slemu igrao neverovatan tenis. Četiri najveća turnira bude taj posebni motiv u vama. Mnogi igrači shvataju veličinu grend slema i cilj im je da budu na vrhuncu u tom trenutku. Ne bih bio iznenađen da vidim Vavrinku ili Mareja da igraju na veoma visokom nivou u Parizu jer sam siguran da im je to cilj.

U više slučajeva, Nole je ukazivao na težinu Mastersa, da su očigledno daleko zahtevniji od četiri Gren-Slema, obzirom da je pauza između njih gotovo neprimetna.

 Na grend slemovima se igra svaki drugi dan na tri dobijena seta, i to vam daje više vremena za oporavak. Istina, na ostalim turnirima se igra u dva dobijena seta, ali mečeve imate iz dana u dan, što je veoma naporno za telo i um - kaže Novak Đoković.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.