Čilić preživao Manarina, Vilijams i Kvitova sigurne, Šarapova predala

Izvor: B92, 02.Jul.2019, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čilić "preživao" Manarina, Vilijams i Kvitova sigurne, Šarapova predala

Hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u drugo kolo Vimbldona savladavši Francuza Andreu Manarina u tri seta.

Čilić, koji se nalazi u slaboj formi, bio je maksimalan protiv Manarina, međutim imao veoma težak posao u prvom kolu – 7:6 (6), 7:6 (4), 6:3.

Hrvatski teniser u drugom kolu igraće protiv Žaoa Souse, koji je posle četiri seta bio boljiu od domaćeg takmičara Pola Džuba.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Plasman u naredno kolo ostvario je i Fabio Fonjini, koji je posle velike borbe i pet setova savladao Frensisa Tijafoa – 5:7, 6:4, 6:3, 4:6, 6:4.

Italijanski teniser u narednom kolu igraće protiv Martana Fučoviča, koji je pobedio Austrijanca Denisa Novaka.

U muškoj konkurenciji pobede su ostvarili i Luka Puj, Džon Izner, Mihail Kukuškin, Džon Milman... dok nisu uspeli da prođu dalje Gaske, Anduhar, Šapovalov...

Kod dama, plasman u drugo kolo obezbedila je Serena Vilijams. Legendarna Amerikanka bila je bolja od Italijanke Đulije Gato-Montikone – 6:2, 7:5.

Serenu u narednoj fazi očekuje Kaja Juvan, koja je savladala Kristinu Pliškovu.

Uspešna na startu takmičenja bila je i Petra Kvitova. Čehinja je na startu takmičenja pobedila On Žabur – 6:4, 6:2. Nekadašnja šampionka Vimbldona u drugom kolu igraće protiv Kristine Mladenović.

Marija Šarapova morala je da preda meč prvog kola zbog povrede, pa tako Paulina Parmantije prolazi u drugo kolo.

U ženskoj konkurenciji pobede su još ostvarile Kiki Bertens, Amanda Anisimova... dok je neočekivano poražena Garbinje Mugurusa, koja je izgubila od kvalifikantkinje Beatris Hadad Maje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.