Čilić: To što Novak radi nije nikada radio neki broj 1

Izvor: B92, 10.Maj.2020, 13:33

Čilić: To što Novak radi nije nikada radio neki "broj 1"

Hrvatski teniser Marin Čilić govorio je Novaku Đokoviću i tome kako provodi vreme dok nema tenisa.

Najtrofejniji hrvatski teniser današnjice iskoristio je pandeiju koronavirusa da vreme provodi sa tek rođenim sinom Baldom.

Čilića koronavirus nije omeo u tome da trenira u kući svoje žene u Cavtatu.

"U Cavtatu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sam pronašao posebno nadahnuće za to. Teren je u blizini, ključ mi je dao upravnik terena pa smo mogli da treniramo kad nije bilo nikoga, odvojeni od svih. Volim da treniram, uz prolećno sunce i cvrkut ptica to je posebno uživanje. Sad imam puno vremena, nisam ničim opterećen, pa se mogu posvetiti nekim detaljima za koje pre nisam imao vremena", rekao je Čilić za "Večernji".

Čilić ističe da "nema smisla" igrati bez publike jer ona "donosi sponzore i stvara zadovoljstvo".

Odgovorio je i na pitanje da li je zadovoljan zalaganjem Đokovića, predsednika Saveta igrača.

"Nikad se u istoriji neki broj jedan nije toliko angažovao u pomaganju igračima kao Novak poslednjih godina. Stvarno je upućen u većinu problema, na terenu i van njega, sluša sugestije, pokreće inicijative, otvara neke druge kanale... Skidam mu kapu do poda na tome", objasnio je Čilić.

Najbitnija tema u svetu tenisa je predlog Novaka Đokovića da bolji teniseri finansijski pomognu lošijim. Prema prvobitnom planu, Čilić, trenutno 37. teniser planete, bi trebalo da izdvoji 10.000 dolara.



"Nisam još (uplatio novac) jer još postoje neki upitnici oko celog modela, posebno oko raspodele novca, iako sam potpuno za to da se pomogne onima koji su se našli u finansijskim problemima. U kontaktima sam ovih dana s više igrača, najviše s Kanađaninom Vasekom Pospišilom, razmenjujemo razmišljanja i informacije u vezi s tim"
, kaže 31-godišnji Hrvat i dodaje:

"Nejasno je, na primer, da li bi trebalo pomoći i onim teniserima koji su u ovom trenutku možda i slabije plasirani, ali su u karijeri zaradili dva ili više miliona dolara. Teniske organizacije i Grend slem turniri skupili su već neki novac (više od šest miliona dolara prim. aut.), neke pomoći će biti, ali jasno je da to nije dugoročno rešenje".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.