Čilić: Približio sam se velikoj četvorci

Izvor: B92, 24.Jun.2017, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čilić: Približio sam se velikoj četvorci

Hrvatski teniser Marin Čilić smatra da je smanjio razliku u odnosu na veliku tenisku četvorku – Novak Đoković, Rodžer Federer, Rafael Nadal, Endi Mari.

Čilić će od ponedeljka biti šesti teniser na ATP listi, posle plasmana u polufinale turnira u Kvinsu, a iza sebe ima nekoliko sjajnih meseci, stigao je do četvrtfinala Rolan Garosa.

"Verujem sa sam smanjio razliku u odnosu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na veliku četvorku. Nekada su u pitanju samo nijanse. Tokom karijere u odnosu na najbolje igrače nisam uspevao da zadržim konzistentnost. Kada igram najbolje što znam, mislim da mogu da im pariram. Ali tokom godine mi je teško da ih sve vreme pratim", rekao je Čilić.

Iako je osvojio US Open 2014, Čilić nikad nije svrstavan u sami teniski vrh, i Stan Vavrinka ima jaču reputaciju od njega.

"U poslednjih 12 meseci sam mnogo napredovao, blizu sam petog mesta. Sa ovakvom igrom mislim da sam sve bliži toj konzistenciji igre koju oni imaju, to je veliki korak za mene. Igram bolje, podigao sam svoj nivo, a kako se približava Vimbldon spremaću se još više za igru na travi", dodao je Hrvat.

Čiliću je cilj da u 2017. stigne do petog mesta na ATP listi.
Pogledaj vesti o: Tenis,   Novak Đoković,   Rafael Nadal

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Čilić: Približio sam se velikoj četvorci

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jun.2017

Hrvatski teniser Marin Čilić smatra da je smanjio razliku u odnosu na veliku tenisku četvorku – Novak Đoković, Rodžer Federer, Rafael Nadal, Endi Marej...Čilić će od ponedjeljka biti šesti teniser na ATP listi, poslije plasmana u polufinale turnira u Kvinsu, a iza sebe ima nekoliko sjajnih...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.