Cicipas zaustavio Đokovića u Torontu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Avg.2018, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cicipas zaustavio Đokovića u Torontu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u četvrtfinale turnira masters serije u Torontu, pošto je večeras u osmini finala izgubio od Grka Stefanosa Cicipasa u tri seta, sa 6:3, 6:7 (5:7), 6:3.

Đoković je večeras ponovio anemičnu igru iz pra dva kola, kada je igrao protiv mnogo slabijih igrača, ali protiv Cicipasa to nije moglo da bude dovoljno za pobedu.

U Torontu smo gledali "predvimbldonskog" Novaka koji je delovao dosta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bezvoljno, bez prave energije, koncentracije i motiva i plasman u treće kolo bio je maksimum koji je mogao da ostvari.

Đokovića večeras nije služio servis pa je Cicipas imao deset šansi da napravi brejk. Iskoristio je dve, po jednu u prvom i trećem setu, i pokazalo se da mu je to bilo dovoljno za najveću pobedu u karijeri.

Mnogo grešaka Novak je pravio i iz riterna, što mu je inače zaštitni znak, pa je tako u 15 servis gemova devetnaestogodišnjeg protivnika osvojio samo 21 poen.

I sa tim učinkom je uspeo da izbori dva brejk poena. Bilo je to početkom trećeg seta, nakon što je izgubio svoj servis. Bila je to velika prilika da se odmah vrati i produži neizvesnost, ali je propustio dve vezane prilike i posle toga je Cicipas bez problema priveo meč kraju.

Ostaje da se nadamo da je Toronto bio samo loša epizoda i da će Đoković već naredne sedmice u Sinsinatiju pokazati da se trijumfom u Vimbldonu definitivno vratio u svetski vrh.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.