Cicipas svrgnut sa trona, eliminisan i Zverev VIDEO

Izvor: B92, 24.Feb.2024, 10:12

Cicipas svrgnut sa trona, eliminisan i Zverev VIDEO

Norveški teniser Kasper Rud eliminisao je Stefanosa Cicipasa u polufinalu Los Kabosa.

Rud je branioca titule savladao posle jednog časa i 51 minuta igre – 6:4, 7:6 (4).

Kasper se posle dominantnog starta meča u drugom periodu izborio sa pet set lopti i na kraju slavio maksimalnim rezultatom.

Rud je susret prelomio u taj-brejku drugog seta, koji je započeo serijom 4:0. Doduše, Cicipas se vratio na 5:4, ali je to bilo sve od Grka.

"Bio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je to tesan meč, posebno u drugom setu. Imao sam sreću da spasim nekoliko set lopti. Imao sam malo sreće, u taj-brejku sam igrao jako dobro od početka. Veoma sam zadovoljan pobedom", rekao je Rud.

Rud se tako plasirao u svoje 19. finale na Turu (10-8) i svoje peto na tvrdoj podlozi, popravljajući svoj skor protiv Top 20 igrača na ovoj podlozi (17-21).

Norvežanina u nedelju čeka duel sa Džordanom Tompsonom.

Australijanac je napravio iznenađenje, pobedivši Sašu Zvereva sa 7:5, 4:6, 7:6 (2).

Prvi period doneo nam je festival brejkova, da bi ključni, Tompson napravio u 12. gemu.

Drugi set je bio znatno mirniji, Zverev je u petom gemu iskoristio drugu brejk loptu, a tu prednost je sačuvao do kraja perioda.

Tokom odlučujućeg seta obojica servera su bila sigurna, da bi u 12. gemu Zverev morao da se suočava sa pet brejk, odnosno meč lopti.

Izvukao se samo na trenutak, pošto je u taj-brejku Tompson napravio seriju 6:1, te ubrzo priveo posao kraju.

Veliko finale na programu je u nedelju od 4.00 časa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.