Češka policija sprečila učešće ruskih i beloruskih teniserki na WTA turniru u Pragu

Izvor: B92, 28.Jul.2023, 18:02

Češka policija sprečila učešće ruskih i beloruskih teniserki na WTA turniru u Pragu

Češka policija nije dozvolila ulazak u zemlju jednoj od nekoliko ruskih i beloruskih teniserki koje je trebalo da učestvuju na WTA turniru u Pragu.

Posle toga organizatori su obavestili ostale da ne kreću na put.

Policija je saopštila da je prilikom kontrole u četvrtak na aerodromu u Pragu naredila ruskoj teniserki da napusti Češku u roku od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 24 časa, budući da je vlada ranije usvojila uredbu o zabrani učešća ruskih sportista na manifestacijama u Češkoj.

Direktor teniskog turnira Prag open Miroslav Mali rekao je da je reč o prvoj od učesnica sa ruskim pasošem.

"Ona više nije na teritoriji Češke. Odmah smo preko WTA obavestili sve ostale učesnice turnira sa ruskim i beloruskim državljanstvom kojima je poručeno da ne putuju na turnir", kazao je Mali.

Turnir Prag open počinje sutra kvalifikacijama, a glavna takmičenja su od 31. jula do 6. avgusta.

Češki ministar unutrašnjih poslova Vit Rakušan izjavio je danas povodom deportacije ruske teniserke da nije moguće da sportisti Rusije odmeravaju snage na takmičenjima u vreme kada ta zemlja ubija civile u Ukrajini.

"Zato je naša vlada usvojila uredbu kojom zabranjuje učešće ruskih sportista na manifestacijama u našoj zemlji, a policija je dosledno primenjuje", naveo je Rakušan na Tviteru.

Prošle nedelje su vlasti Poljske sprečile učešće ruske teniserke na WTA turniru u Varšavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.