Čak 86 teniskih mečeva pod istragom

Izvor: Radio 021, 21.Jul.2018, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čak 86 teniskih mečeva pod istragom

Teniska jedinica za integritet (TIU) objavila je da je skorije vreme primila žalbe na čak 86 sumnjivih teniskih mečeva.

Tih 86 mečeva odigralo se između aprila i juna 2018. godine, a broj je značajno veći od onog, u istom periodu, koji je bio prijavljen od 2015-2017. godine.

Drugi teniski kvartal je jedan od najzanimljivijih u celoj godini, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << jer se igra veliki broj turnira, uključujući i dva Grend slema, Rolan Garos i Vimbldon. "Razlog za povećan broj sumnjivhi mečeva u 2018. je povećano obraćanje pažnje na sve turnire", objašnjeno je iz TIU.

Jedan od navedenih mečeva odigrao se na Vimbldonu, a u pitanju je meč između Marera/Verdaska i Majera/Souse. Ujedno, četiri sporna meča su sa ATP tura, dva sa WTA, 14 ih 'dolazi' sa čelendžera, 64 sa ITF turnira, a ukupno dva sa Fed i Dejvis kupova.

"Intervjuisala me je TIU povodom kladioničarskih aktivnosti tokom mog meča dublova na Vimbldonu. Podržavam TIU jer sam ja oduvek zahtevao integritet i transparentnost u našem sportu, i to nikada neću kompromitovati", izjavio je španski teniser Fernando Verdasko, jedan od subjekata istrage.

Autor: agencije

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.