Budući teniski šampioni u Lukovskoj banji

Izvor: RTS, 01.Avg.2019, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budući teniski šampioni u Lukovskoj banji

Teniski kamp "Memorijal Jelene Genčić" okupio je i ove godine u Lukovskoj Banji dvadesetak mališana iz nekoliko zemalja.
Zajednička ljubav im je tenis. U Lukovsku Banju došli su iz Francuske, Švajcarske, Rusije, Kanade, Australije, sa istom željom, da napreduju.

"Ovde sam četvrti put. Za ovo vreme sam dosta napredovao i upoznao mnogo drugara", kaže Matev Kandalicev iz Rusije. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"U Švajcarskoj treniramo više meč poene, a ovde više tehniku, a meni fali mnogo tehnika", navodi Lazar Nikodijević iz Švajcarske.
"Učestvovao sam na dosta turnira u Francuskoj. Treninzi ovde i u Francuskoj se razlikuju, zato što te tamo uče, a ovde te i teraju da to uradiš", kaže Dimitrije Novaković iz Francuske.
"Ove godine sam prvi put učestvovala na turniru gde sam osvojila prvo mesto u Kuršumliji. Ovi treninzi mi pomažu da postižem bolje rezultate. Imam puno drugaranovde i ceo dan nam je ispunjen raznim aktivnostima", kaže Neda Simić iz Kuršumlije.
Teniski kamp na obroncima Kopaonika osnovala je Jelena Genčić, od koje je prve udarce u tenisu naučio Novak Đoković.
"Deca svakodnevno, po programu koji je radio i Novak sa nama, treniraju tri ipo sata dnevno, idu na fitnes, rade jogu, šetaju stazama zdravlja", objašnjava Nada Lukić, trener.
Ovde su nastala i neraskidiva prijateljstva, a postoji još nešto što ih spaja.
"Mnogo volimo Zvezdu, i da ćemo da uđemo opet u Ligu šampiona, da ćemo da pobedimo, da se na Marakani vrate stari dani", kaže Lazar Nikodijević Švajcarske.
Neki od ovih budućih šampiona već sledeće godine preći će u viši rang. Njihovo mesto zauzeće neki novi klinci.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.