Bublik traži promene: Igrači zaslužuju bolji život

Izvor: B92, 09.Feb.2024, 21:26

Bublik traži promene: Igrači zaslužuju bolji život

Aleksander Bublik, pobednik turnira u Monpeljeu, zalaže se za promene u svetu tenisa.

Teniser iz Kazahstana ne krije da je pristalica inovacija, ali pre svega ako bi one omogućile njemu i njegovim kolegama da žive bolje.

Nedavno je upitan šta misli o ideji da se na neki način reformiše ATP Tur i oformi Teniska Superliga, sa 14 glavnih turnira koje bi sačinjavala četiri grend slema uz deset turnira Serije 1.000.

Druga ideja je da Saudijska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Arabija dobije turnir u Seriji 1.000 u januaru, pre Australijan opena, čime bi se donekle zadovoljili apetiti arapskih investitora.

"Želim da bude promena jer igramo iste turnire i takmičimo se za isti novac kao i pre 15 godina. Naš nagradni fond povećavaju za dva odsto, misle da smo tako srećni i da nam je to potrebno. Otuda, promene su ključ. Potrebne su nam, igračima pre svega", kaže Bublik.

On se ovog vikenda takmiči u Oslu na UTS egzibiciji čiji je organizator Patrik Muratoglu.

"Igrači zaslužuju promene, da ih tretiraju dobro, da budu dobro plaćeni i da igraaju manje, te da uživaju više u toj atmosferi. Zaista je suviše zahtevno da se igra 11 meseci godišnje, imamo mesec dana pauze i odmah krećemo ponovo. Igrači zaslužuju bolji život", rekao je Bublik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.