Izvor: RTS, 03.Dec.2021, 12:51

Bubanj za RTS: Prvi meć je odlučujući

Teniski stručnjak i nekadašnji selektor reprezentacije Goran Bubanj, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, istakao da će polufinalni meč sa Hrvatskom u Dejvis kupu biti vrlo neizvestan i da će o pobedniku odlučivati ishod prvog singl meča čiji su učesnici još uvek nepoznati. Dejvis kup reprezentacija Srbija igra od 16 časova polufinale Završnog turnira u Madridu protiv Selekcije Hrvatske koju su pobeđivali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u prethodna četiri okršaja.
Tenisere Srbije očekuje važan meč koji će svakako biti veoma zanimljiv, šta možemo da očekujemo večeras?

"Ono što je specifično za ovaj meč je to da će odluka biti na samom početku. Očekuje se da će Đoković dobiti drugi meč, kao i da će njihov dubl savladati naš, a to znači da će prvi meč biti odlučujući. Pitanje je ko će igrati kod Hrvata, a jiš je veće pitanje ko će igrati kod nas.", rekao je Bubanj.
Nekadašnji predsednik Teniskog saveza Beograda je ukratko analizirao stilove igre hrvatskih i naših igrača.
"Mislim da je Lajović taj igrač koji ima potrebnu čvrstinu za taj prvi meč koji će biti i odlučiujući."
Konstatovao je da je u drugom sinhl meču favorit prvi igrač sveta a da će mu suparnik biti Marin Čilić.
"Čilić je popravio formu na kraju sezone i igra sve bolje, ali generalno ne može da ugrozi Đokovića. To bi bilo čudo. Nezgoda jeste što se igra na dva dobijena seta, pa tu može da bude nekih iznenađenja, a da se igra na tri seta Đoković je tu neprikosnoven.", istalao je Bubanj.
Koliko je god Đoković favorit u tom drugom meču, toliko je hrvatski par u dublu, mada se svi nadamo da će sve biti rešeno i pre tog meča.
"Sada koga god da stavite teško je da nadigraju jedan vrlo uigran dubl koji ima fantastične rezultate u ovoj sezoni."
Bubanj je analizirao i šanse naše reprezentacije u potencijalnom finalnom duelu sa selekcijom Rusije konstatujući da bi takav meč imao manje neizvesnosti od ovog sa Hrvatskom.
Posebno je istakao da je novi format igre doneo mnogo više problema igračima i izmenio već tridesetogodišnju tradiciju Dejvis kupa i zaključio da je uvedeno mnogo promena ali da one nisu donele ništa dobro.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

UŽIVO, VIDEO: Srbija - Hrvatska (21:00), SPEKTAKL u Madridu! Đoković i Ćaćić protiv najboljeg dubla na svetu jure finale!

Izvor: Kurir, 03.Dec.2021

Dejvis kup selekcija Srbije igra protiv Hrvatske u Madridu odlučujući meč za prolaz u polufinale.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.