Bruksbiju umanjena suspenzija

Izvor: B92, 16.Feb.2024, 00:33

Bruksbiju umanjena suspenzija

Suspenzija američkog tenisera Džensona Bruksbija zbog kršenja antidoping pravila, smanjena je sa 18 na 13 meseci, saopštila je Jedinica za integritet tenisa.

Bruksbi će se takmičenjima vratiti 3. marta.

On je 25. oktobra suspendovan na 18 meseci jer je propustio tri testiranja na doping u periodu od 12 meseci.

Jedinica za integritet tenisa saopštila je da se dogovorila sa Bruksbijem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o smanjenoj kazni i da se ona računa od trenutka kada je propustio treći doping test, 4. februara 2023. godine.

U saopštenju se dodaje da su dobijene nove informacije koje se odnose na okolnosti koje su dovele do propuštenih testova, a koje nisu bile dostupne tokom početnog saslušanja i da su one dostavljene tokom žalbenog postupka pred Sudom za sportsku arbitražu (CAS).

Jedinica za integritet tenisa je posle toga u konsultacijama sa Svetskom antidoping agencijom utvrdila da bi stepen krivice igrača trebalo ponovo da se proceni.



"Nakon naših konsultacija složili smo se da Bruksbijeva krivica nije toliko velika kao što je ranije utvrdio nezavisni tribunal i da je 13 meseci odgovarajuća kazna",
navodi se u saopštenju.

Bruksbi je rekao da je presrećan i da oseća olakšanje jer može da se vrati stvarima koje voli.



"Poslednjih 13 meseci su bili iscrpljujući i noćna mora koju ne želim nikome
", naveo je 23-godišnji teniser.

Bruksbi je poslednji put igrao na prošlogodišnjem Australijan openu, a veći deo prošle godine propustio je zbog operacija tetive leve ruke u martu i desne ruke u maju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.