Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2010, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bozoljac u drugom kolu Vimbldona

LONDON -

Srpski teniser Ilija Bozoljac plasirao se u drugo kolo gren slem turnira u Vimbldonu, pošto je danas na startu savladao Čileanca Nikolasa Masua rezultatom 7:6 (7:3), 3:6, 6:3, 7:6 (9:7).

U drugom kolu najprestižnijeg turnira sveta Bozoljac će igrati sa pobednikom meča u kome se sastaju Švajcarac Rodžer Federer i Kolumbijac Alesandro Falja.

Do pobede protiv 99. tenisera sveta Bozoljac je stigao pre svega zahvaljujući izvanrednom servisu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji ga je služio od prvog do poslednjeg gema.

Imao je čak 27 asova, a posle ubačenog prvog servisa osvojio je 85 odsto poena.

Dobar pritisak naš teniser je vršio i na servis protivnika, što mu je omogućilo 13 brejk šansi, ali je iskoristio samo dve. Isti broj brejkova napravio je Masu iz samo četiri šanse, pa su dva seta rešena u taj brejku.

Posle velike borbe, Bozoljac je prvu meč loptu propustio da realizuje na svoj servis kod vođstva od 7:6 u taj brejku četvrtog seta.

Do pobede je stigao posle druge meč lopte na servis Masua.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.