Bez Novaka, Rodžera i Rafe – konačno

Izvor: B92, 13.Sep.2020, 13:21

Bez Novaka, Rodžera i Rafe – konačno

Dominik Tim ili Aleksander Zverev postaće prvi teniser van "velike trojke" koji je osvojio Grend slem posle dominacije najvećih u istoriji.

Od 2017. godine ljubitelji tenisa na pobedničkom postolju nekog Grend slema gledali su samo trojicu tenisera – Novaka Đokovića, Rodžera Federera ili Rafaela Nadala.

"Velika trojka" dominirala je na svim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << velikim takmičenjima i konstantno se postavljalo pitanje kada će neki teniser rođen tokom 90-tih prošlog veka doći do trofeja.

Najbliži tome bio je Danil Medvedev prošle godine na US Openu kada je posle pet setova poražen od Rafaela Nadala, međutim nije uspeo i time je nastavljen dugogodišnji post mlađih igrača.

Priliku je imao Dominik Tim, kako na Rolan Garosu, tako i ove godine u Australiji, ali prvo Nadal, a potom i Đoković mu nisu dali da dođe do najvećeg uspeha u karijeri.

Danas, 13. avgusta 2020. godine, imamo drugačiju sliku na terenu pošto će u velikom finalu Otvorenog prvenstva SAD igrati Aleksandar Zverev i Dominik Tim.

Do ovakvog razvoja situacije došli smo jer Nadal i Federer nisu igrali u Njujorku, dok je Novak Đoković diskvalifikovan u osmini finala nakon što je nenamerno pogodio linijskog sudiju u vrat.

Jasno je da su morale da se dese neke nepredviđene, sulude, situacije pa da ne gledamo jednog od trojice najvećih u finalu nekog Grend slema. Objašnjenje bi jednostavno moglo da bude i samo – 2020. godina.

Bilo kako bilo, Zverev i Tim zasluženo se nalaze u borbi za trofej i svima će prijati osveženje, odnosno da vide nekog novog kako diže pehar na najvećoj pozornici.

Austrijanac je blagi favorit i daleko je od mladog tenisera pošto već ima 27 godina, dok Zverev i dalje može da bude u kategoriji mladih jer je u aprilu napunio tek 23 godine.

Veliko finale na programu je od 22 časa po centralnoevropskom vremenu.

Ko će osvojiti?

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.