Bekerovi trofeji prodati na doboš

Izvor: RTS, 12.Jul.2019, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bekerovi trofeji prodati na "doboš"

Nemac Boris Beker je bankrotirao još 2017. godine. Pa je regulisanje njegove finansijske situacije prepušteno profesionalcima. Njegovi trofeji i suveniri iz dana kada je bio vrhunski teniser prodavani su na aukciji i prikupljeno je 680.000 funti.
Imovina bivši trenera Novaka Đokovića je trebalo da bude prodata predhodne godine, ali se Beker tada pozvao na diplomatski imunitet, jer je bio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sportski ambasador Centralnoafričke Republike.

Britanski sud je 2017. godine proglasio da je Boris Beker bankrotirao, pa je regulisanje njegove finansijske situacije preuzela specijalizovana kompanija.
Sve vrednosti bišeg svetskog broja jedan stavljene su na aukciju. Prodajom na internet aukciji prikupljeno je 680.000 funti, a najveću vrednost je dostigao trofej sa Ju-Es opena iz 1989. godine, koji je prodat za 150.000 funti.
Inače na aukciji je bilo 82 predmeda iz Bekerove kolekcije. Tu je bilo čak šest grend slem trofeja, a trofej sa Ju-Es opena je bio čevrti. Predhodno je osvojio tri Vimbldona, a posle Amerike osvojio je i dva Australijan opena.
Replika trofeja Dejvis kupa dostigla je vrednost od 52.100 funti, a na prdaju su još bili Bekerov prsten dobijen po prijemu u tenisku "Kuću slavnih", satovi, sportska oprema koju je nosio, itd.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.