Beker: Ema se kreće kao Muhamed Ali

Izvor: B92, 11.Sep.2021, 00:26

Beker: Ema se kreće kao Muhamed Ali

Boris Beker, bivši broj jedan svetskog tenisa, očaran je igrom mlade Eme Radukanu.

Britanska tinejdžerka će igrati u velikom finalu protib godinu dana starije Lejle Fernandez u tinejdžerskom finalu US Opena.

Radukanu, koja je zablistala prvo na Vimbldonu, briljantno je stigla do meča za titulu u Njujorku i to kao kvalifikantkinja, što se dogodilo prvi put.

"Gledajući Emu Radukanu ove nedelje, setio sam se šta su pričali za Muhameda Alija, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "letim poput leptira, ubadam kao pčela". Ako ima jedna stvar koja stoji iznad svega, to je njeno kretanje. Tako je lagano, omogućava joj da se namesti na pravu pozicju za udarac, i kada je potrebno, ubode! U poziciji je u kojoj sam ja bio pre mnogo godina kada sam se neočekivano plasirao kao klinac u finale", kaže Beker.

On je dodao da je Britanka po njemu blagi favorit u ovom finalu.

"Ne potcenjujte taj podatak koliko je teško dobiti sve mečeve bez izgubljenog seta kao što je slučaj sa Radukanu. Zaboravite da je mlada i neiskusna i zaboravite njeno mesto na listi, bilo je zapanjujuće to koliko je dobro igrala. Nije slušajno da napravite toliko jakih pobeda. Ona je bila klasa više u odnosu na sve protivnice", poručio je Beker.

On je dodao da nikako ne umanjuje šanse Lejle Fernandez.

"Ono što sa sigurnošću mogu da kažem je da će ove dve devojke biti višestruke grend slem šampionke. Predobre su da bi ovo bio poslednji put da igraju finale", zaključio je Nemac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.