Barbora to se ne sme!

Izvor: Mondo, 14.Feb.2013, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barbora to se ne sme!

Barbora Zahlavova-Štricova suspendovana je na šest meseci, jer je Međunarodna teniska federacija (ITF) utvrdila da je koristila nedozvoljena doping sredstva.

Stricova je oktobra prošle godine na turniru u Luksemurgu bila pozitivna na stimulans sibutramin, zbog kojeg je svojevremeno bio suspendovan i fudbaler Adrijan Mutu, a u svetu sporta ta supstanca uglavnom se koristi za brzo skidanje viška kilograma, posle nezdravog života i "ješne" sezone.

Ova 26-godišnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << češka teniserka je odbacila optužbe i rekla da je stimulans unela kroz dodatke hrani koje uzima. Zahlavovoj će svi rezultati od turnira u Luksemubrgu biti izbrisani, a na teren će ponovo moći da se vrati 15. aprila.

Ona zauzima 124. mesto na rang listi WTA i sada je očekuje žestok pad. Ona je u julu 2010. godine bila 39. na planeti, a u karijeri ima jednu titulu.

(MONDO)
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.