Bagdatis završava karijeru posle Vimbldona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2019, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bagdatis završava karijeru posle Vimbldona

Iskusni kiparski teniser Markos Bagdatis najavio je da će posle predstojećeg Vimbldona završiti karijeru.

Nekadašnji svetski broj osam i finalista Australijan opena (2006) odlučio je da prestane sa profesionalnim bavljenjem tenisom u 34. godini nakon trećeg gren slema u sezoni, za koji je dobio specijalnu pozivnicu.

"Vimbldon će biti moj poslednji turnir u profesionalnoj karijeri. Zahvalan sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << organizatorima Vimbldona što su mi dali "vajld kard" i šansu da se oprostim od sporta koji mnogo volim i bio je veliki deo mog života poslednjih 30 godina. Odluka nije bila laka, ali fizički mi je bilo teško da se vratim tamo gde pripadam", napisao je Bagdatis na društvenim mrežama.

Bagdatis, trenutno 138. teniser sveta, poslednji put na ATP turu igrao u februaru u Dubaiju kada je ispao u drugom kolu, a posle toga samo čelendžere i osvojio jedan u Šenženu.

Tokom karijere osvojio je četiri ATP titule, igrao i polufinale na Vimbldonu (2006), a ostaće upamćeni i maratonski mečevi sa Novakom Đokovićem na početku karijere srpskog asa.

Ovogodišnji Vimbldon održava se od 1. do 14. jula, a titulu u muškom singlu brani Đoković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.