BRAVO! Olga osvojila još jedan trofej

Izvor: Mondo, 29.Sep.2018, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRAVO! Olga osvojila još jedan trofej

Mlada srpska teniserka trijumfovala je u konkurenciji parova na turniru u Taškentu

Foto: Guliver/Getty Images/Al Bello

Olga Danilović osvojila je novi pehar. Mlada srpska teniserka trijumfovala je u igri parova na turniru u Taškentu.

U dublu sa Slovenkom Tamarom Zidanšek u finalu je savladala rumunski par Irinu Begu i Joanu Raluku Olaru rezultatom 2:0, po setovima 7:5, 6:3, posle 88 minuta igre.

Srpkinja i Slovenka napravile >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << su pravi podvig jer su pre Rumunki, koje su bile prvi nosioci na turniru, nadigrale i druge favoritkinje za titulu u polufinalu - Japanku Nao Hibino i Oksanu Kalašnjikovu iz Gruzuje sa 4:6, 7:6, 10:4.

U finalnom meču odmah u prvom setu povele su 4:1, ali su Rumunke uspele da se vrate (5:5), ali ne i da naprave preokret. Olga i Tamara najpre su dobile svoj servis gem "sa nulom", a potom su brejkom okončale prvi deo igre u svoju korist.

I u nastavku je bilo mnogo neizvesnosti. Srpska i slovenačka teniserka opet su imale prednost (4:1), Rumunke su vezale dva gema i pripretile(3:4), ali nisu uspele da nadoknade rezultatsku prednost.

Olga Danilović tako je nastavila uspešan niz, jer je posle prve WTA titule u singlu, osvojene krajem jula u Moskvi, podigla i pehar u dublu, na turniru čiji je nagradni fond 250.000 dolara.

Prethodno, igračica rođena 2001. godine, osvojila je tri titule u dublu i na juniorskim grend slemovima - Rolan Garosu 2016, Vimbldonu i US Openu 2017. godine. U karijeri je osvojila i četiri singl trofeja i jedan u dublu na ITF turnirima.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.