BORBA ZA ATP TRON! Može li Novak da prestigne Alkaraza do kraja godine

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jul.2023, 12:36

BORBA ZA ATP TRON! Može li Novak da prestigne Alkaraza do kraja godine

Očekuje nas velika trka.

Španski teniser Karlos Alkaraz nakon osvajanja Vimbldona povećao je prednost na prvom mestu ATP liste, u odnosu na Novaka Đokovića i ona sada iznosi 880 bodova.

Ta razlika će se već ove nedelje smanjiti, pošto propušta turnir u Hamburgu, na kom je branio 300 bodova.

Verovatno ga nećemo videti ni u Umagu gde je takođe igrao finale, ali će izgubiti 150 bodova.

S toga, bez obzira na Đokovićev kalendar, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << razlika će se smanjiti na svega 400 bodova.

Sledi Masters u Montrealu gde Španac nije prošle godine otišao dalje od drugog kola, pa će imati priliku da osvoji nove bodove.

U Sinsinatiju se priključuje i Đoković, a svi turniri u Americi će Srbinu doneti nove poene, jer nije imao priliku da igra tamo prošle godine zbog zakona o vakcinaciji protiv koronavirusa.

Nakon US Opena verovatno će igrati i Masters u Parizu, dok bi odbrana titule u Astani i Tel Avivu mogla da izostane.

To bi mogao da bude i slučaj sa Alkarazom koji ipak ima samo prvo kolo Astane i polufinale Bazela, ali i četvrtfinale Pariza.

Ukoliko bude osvojio US Open, Đoković bi se najverovatnije vratio na tron, no sve zavisi i od rezultata Alkaraza. Prilike da Srbin svrgne Španca su dobre, stoga, ostaje nam da vidimo najpre na kojim turnirima će ovaj dvojac nastupiti, a onda i dokle će na njima dogurati.
Pogledaj vesti o: Tenis,   Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.